Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Primarul din Albeni a fost pus în libertate. Ionuț Stan a scăpat de arestul preventiv. Curtea de Apel Craiova a respins, miercuri, cererea procurorilor de prelungire a arestului preventiv. „Respinge contestația formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, ca nefondată. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Stan Silviu Ionuţ, dacă nu este arestat în altă cauză. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în decizia instanței de judecată. Ionuț Stan a fost arestat preventiv, în luna iunie și a fost trimis în judecată, recent, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Acesta este acuzat de trafic de influență, luare de mită, divulgarea informațiilor secrete de serviciu, instigare la comiterea infracțiunii de divulgare a informațiilor secrete de serviciu.

Pandurul: O primărie din Gorj rămâne fără bani pentru indemnizațiile persoanelor cu handicap. Primăria Comunei Dănești se confruntă cu dificultăți financiare în privința achitării drepturilor bănești însoțitorilor persoanelor cu dizabilități. „Pentru acest an avem ceva deficit de sume. Din ce am vorbit cu doamna contabil șef, mai avem bani doar pentru luna octombrie, după care, dacă nu se face o rectificare bugetară, este posibil să nu le putem plăti salariile. Nu știu de ce statul nu alocă de la început bani suficienți pentru plata însoțitorilor persoanelor cu handicap. Numai în pielea acestor oameni să nu fii! Acești bani trebuie asumați de statul român, astfel încât să se acopere acești bani“, a declarat Mădălin Paliță, primarul comunei Dănești.

Gorjeanul: Firma lui Bălțoi își cere garanția de execuție după finalizarea Căminului Cultural Bumbești-Pițic! Banii s-au evaporat. O situație ieșită din comun se înregistrează, de o lună de zile, la Primăria Bumbești-Pițic. Mai exact, ca urmare a unei greșeli sinonime însă cu neglijența în serviciu, firma afaceristului Bălțoi de la Slatina, Primacons Group SRL, a fost prejudiciată cu o sumă de 420.000 de lei. Banii reprezintă garanția firmei pentru lucrarea de reabilitare a căminului cultural din localitate, sumă care, din eroare, s-ar fi strecurat în contul aferent lucrărilor la școala gimnazială din comună. Garanția firmei s-a cheltuit astfel, chiar cu acordul consilierilor locali, anunțați recent, în scris, de către Curtea se Conturi Gorj, de greșeala comisă. Cert este că Bălțoi bate din picior și își cere înapoi banii lăsați garanție pentru o lucrare a cărei recepție întârzie tocmai din acest motiv. Zilele Comunei Bumbești-Pițic s-au organizat în această lună în curtea Căminului Cultural reabilitat de către Primacons, în condițiile în care investiția nu era recepționată.

Sabotorii: Au premeditat fapta, dar nu sunt în arest. Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cere în continuare arestarea celor care au agresat și mutilat o tânără pe o scară de bloc din Târgu-Jiu. Fapta s-a petrecut pe 10 septembrie, când o tânără de 27 de ani, care s-a întors dimineața acasă de la locul de muncă, a fost atacată de un bărbat și o femeie. Interesant este că agresorii simulau o îmbrățișare înainte de a o lovi pe femeie, după cum rezultă dintr-un comunicat al Parchetului. În ciuda violenței și premeditării faptei, pe judecători i-a luat mila de agresori, individul fiind plasat în arest la domiciliu, iar individa pusă sub control judiciar. Procurorul de caz a contestat decizia Judecătoriei Târgu Jiu din 12 septembrie, cerând arest preventiv, dar procesul nu a primit termen la instanța superioară.

Comments (1)

  1. […] Sursa articol si foto: radioinfinit.ro Cititi tot articolul […]

Comment here