Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Sportivi din Târgu Jiu au împins cărucioarele la Infinit Race. Circa 20 de persoane cu dizabilități, ajutate de alte 20 sănătoase, s-au întrecut duminică într-o cursă specială, în care și-au învins temerile și toate au ieșit câștigătoare. Evenimentul a fost organizat de Asociația Be Teen, condusă de Roxana Pistol și Raluca Pop Manta. Participanții au fost adulți și copii cu dizabilitate locomotorie, toți fiind în scaune cu rotile. Au alergat de la giratoriul de la Primăria Târgu-Jiu până la cel de la Sala Sporturilor. Printre cei care au împins cărucioarele s-au aflat și sportivi de la CSM Târgu Jiu, precum Ira Zinatullina, Andriy Agafonov, Porter Troupe, Alexandru Berca, Claudiu Alionescu. Alături de ei a fost și directorul Robert Bălăeț.

Gorjeanul: Un angajat al CE Oltenia se zbate între viață și moarte, la un spital din București. Gheorghe Popescu, mașinist la Cariera Tismana, a fost operat sâmbătă, la un spital din Capitală, după ce a suferit un AVC, fiind la serviciu. Presa locală a anunțat, joi, că angajatul CE Oltenia a fost găsit inconștient în cabina de supraveghere, la câteva ore după ce terminase programul de lucru, din schimbul 1. ”A făcut accident cerebral, nu știu verdictul medicilor. Dar, a fost operat de către medicii neurochirurgi, la București, iar sâmbătă seara ni s-a transmis că ar fi semnale bune. Totul depinde de evoluția de 72 de ore după intervenția chirurgicală. Din câte știu, are un băiat și o fată. Îi dorim multă sănătate și să dea Dumnezeu să treacă cu bine peste această mare încercare”, a declarat Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Gorjonline: Anchetă! Indemnizații ilegale pentru creșterea copilului! Consilier PSD, creatorul mecanismului infracțional. ”Alături de tine!” a fost sloganul electoral al lui Marius Daniel Pupăzan în campania electorală, din 2020, pentru alegerea primarului comunei Câlnic. Pupăzan a eșuat în încercarea sa de a prelua puterea administrativă în comună, deși liderii social-democrați de la județ l-au creditat la conducerea filialei locale a PSD, cu toate că în comună erau cunoscute preocupările infracționale ale acestuia. Dar social-democrații sunt obișnuiți să promoveze în funcții tot felul de ignoranți sordizi, așa că, nici Pupăzan n-a făcut excepție de la regulă. De ceva vreme, organele judiciare au în lucru un dosar amplu cu privire la acordarea de indemnizații pentru creșterea copilului unor persoane care au trecut, cel puțin scriptic, prin firmele lui Pupăzan și, mai apoi, chiar înainte de a intra în concediu de maternitate le-au fost create PFA-uri. E cea mai simplă modalitate de a fi înregistrat fiscal, iar potrivit legii, PFA-ul trebuie să-și suspende activitatea pentru a beneficia de indemnizație pentru creșterea copilului, așa că metoda a fost folosită cu succes în zeci de cazuri.

Impact în Gorj: Elena Roată, cetățean de onoare al Municipiului Târgu-Jiu. Regretatul dascăl, ce s-a stins din viață în urmă cu câteva zile, profesorul de limba și literatura română, Elena Roată, va fi declarat cetățean de onoare al Municipiului Târgu Jiu. Anunțul a fost făcut de primarul Marcel Romanescu, duminică, în cadrul festivității de premiere a excelenței, festivitate de pe a cărei scenă doamna Roată a lipsit anul acesta. „Am luat hotărârea ca la ședința din luna decembrie să o declarăm pe doamna profesor Elena Roată cetățean de onoare al Municipiului Târgu Jiu. Am avut o discuție cu consilierii și am luat decizia să facem acest lucru. Doamna Roată nu a fost doar un profesor, a fost un dascăl al nostru, al tuturor, al celor care au cunoscut-o, al celor care au trecut prin Colegiul Național „Tudor Vladimirescu””, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Comments (1)

  1. […] Sursa articol si foto: radioinfinit.ro Cititi tot articolul […]

Comment here