Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Dan Vîlceanu, schimbat de la șefia PNL Gorj. Deputatul Gigel Ştirbu a fost numit preşedinte interimar la PNL Gorj, în locul lui Dan Vîlceanu. Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, la finalul şedinţei Biroului Permanent Național, aprobarea prin decizie a preşedinţilor interimari la filiala PNL Gorj şi la filiala PNL Sector 3. Astfel, la Gorj, preşedinte interimar a fost numit vicepreşedintele PNL Gigel Ştirbu, acesta având sarcina ca în 60 de zile să vină cu propunere concretă privind Biroul Politic Județean şi alegeri interne. La sectorul 3, unde lider fusese fostul premier Florin Cîţu, a fost numit secretarul de stat Andrei Baciu.

Gorjeanul: Politrucii din ATOP joacă la cacealma. Președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Gorj, Ion Rușeț, consilier județean PMP, anunța, la începutul lunii iunie, că organismul pe care îl conduce va cere lămuriri conducerii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj, în legătură cu situația agenților de la Serviciul de Acțiuni Speciale care au fost arestați, după ce au torturat un novăcean de 41 de ani până l-au băgat în spital, dar și cu privire la cazul polițistului condamnat pentru jaful de la sala de jocuri din Târgu-Jiu. De atunci au trecut trei luni, iar ATOP a avut, de atunci, cel puțin trei întruniri ale comisiilor de lucru și o ședință extraordinară, în care a fost prezentat, de către șefii IPJ, un raport asupra eficienței serviciului polițienesc, însă despre situația gravă din poliția gorjeană, niciun cuvânt.

Impact în Gorj: Daniel Burlan: „Starea grupurilor energetice nu este bună“. Șapte grupuri energetice vor rămâne în administrarea Complexului Energetic Oltenia (CEO), după ce, în această toamnă va avea loc externalizarea Termocentralei Craiova. Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO, a declarat că starea grupurilor energetice nu este bună. „Cerntrala de la Craiova urmează să fie externalizată la începutul lunii octombrie. Este finalizat actul constitutiv. S-a fixat conducerea noii societății și sperăm că, la începutul lunii octombrie, cele două grupuri de la termocentrala Craiova vor face parte din altă societate. Complexul Energetic Oltenia va rămâne cu cele trei grupuri la Rovinari, trei la Turceni și unul la Ișalnița, cu perspectiva punerii în funcțiune, în partea a doua a anului 2023, a grupului V de la Rovinari. Este clar că starea lor nu este una foarte bună, deoarece atunci când nu se funcționa și aveam posibilitatea de a face investiții în grupuri, ca să fie aduse în parameteri corespunzători, nu existau sursele de finanțare fiindcă CEO avea nevoie de investiții pentru conformarea la condițiile de mediu, care însemnau foarte mulți bani. S-au cheltuit aproape un miliard de euro pentru aceste lucrări, care nu au adus plus valoare și eficiență economică, ci doar un mediu curat și costuri suplimentare, deoarece toate aceste instalații înseamnă costuri operaționale“, a precizat Daniel Burlan.

Pandurul: Școlile la control: 52 de unități fără autorizații ISU. Verificările școlilor din județul Gorj sunt pe ultima sută de metri! Autoritățile dau asigurări că elevii vor începe cursurile în condiții optime, excepție făcând câteva cazuri izolate. În comuna Cătunele, de exemplu, noul an școlar va începe înainte ca lucrările la una dintre școli să fie terminate, iar copiii vor învăța pentru o perioadă în alte locații. Trei echipe mixte au luat la verificat unitățile școlare din județul nostru și primele concluzii au început să fie raportate. „Din informațiile preliminare pe care le-am primit, pot spune că nu avem școli fără autorizații sanitare, avem 52 de unități școlare neautorizate de ISU, dar 50 dintre ele au aviz de funcționare, două sunt neautorizate și va trebui văzut despre ce este vorba”, a afirmat Marcel Iacobescu, prefectul județului Gorj.

Comment here