Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Ne-a părăsit profesorul Elena Roată! Unul dintre cei mai apreciați dascăli ai Gorjului post-revoluționar nu mai este, de ieri, printre noi. Elena Roată a murit în timp ce mergea prin centrul orașului, la un moment dat făcându-i-se rău. Orice încercare de salvare a sa a fost zadarnică, iar moartea ei a luat prin surprindere pe toată lumea. Dispariția subită a Elenei Roată s-a produs cu puțin înainte de începerea anului școlar, lucru care îndoliază practic ceremoniile de la începutul săptămânii viitoare, cel puțin la Colegiul Național Tudor Vladimirescu, unde aceasta preda de o bună bucată de timp. Ultima opinie pe care aceasta și-a exprimat-o public despre elevii pe care i-a avut ca diriginte a fost la festivitățile de absolvire organizate la începutul verii pe stadionul municipal. Elena Roată era atunci mândră de elevii săi și era convinsă că munca la catedră a sa și a colegilor nu a fost una zadarnică.

Gorjonline: Bankwatch, pe punctul de a închide o altă carieră! Anunțul șefului CE Oltenia. Daniel Burlan, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia (CEO), a declarat, marți, că așa zisele ONG-uri de mediu hărțuiesc compania energetică cu procese în care cer anularea acordurilor de mediul la carierele de lignit. Burlan a recunoscut că asociația Bankwatch a câștigat un alt proces, la Tribunalul București, în care a solicitat anularea acordului de mediu al Carierei Peșteana, iar un alt proces vizează activitatea de la exploatarea de lignit de la Roșiuța. Daniel Burlan a susținut că acțiunile ONG-urilor de mediu sunt distructive, iar de mai bine de cinci ani compania este târâtă în justiție pentru motive nereale.

Sabotorii: Numărul de angajări la CEO, mai mare decât cel al pensionărilor. Complexul Energetic Oltenia a făcut în acest an circa 1.400 de angajări pe durată determinată, iar acestea continuă pe măsură ce alți salariați se pensionează. Practic, este vorba de cele 600 de angajări aprobate de guvern, pentru a crește producția de energie preconizată inițial, dar și de alte 800 de angajări prin care să fie supliniți cei 800 de salariați care s-au pensionat în ultimul an. Potrivit planului de restructurare, compania trebuie să aibă la finalul anului cu circa două mii de salariați mai puțini decât avea la început. Măsura este teoretic respectată, pentru că vor înceta contractele pe perioadă determinată, dar cele mai multe vor fi reluate în primele zile ale lunii ianuarie.

Pandurul: O nouă numire la ISJ Gorj. Cine face echipă cu Mrejeru. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj va avea un nou inspector general adjunct, începând cu 1 septembrie. Este vorba despre Iustin Paralescu, fost inspector general și fost director al Colegiului Național ”Ecaterina Teodoroiu”. Potrivit unor surse, Iustin Paralescu ajunge la ISJ la propunerea inspectorului general Marcela Mrejeru și va ocupa postul lăsat liber de Marius Stroie, care a demisionat odată cu Dana Constantinescu. Marcela Mrejeru, consilier local PSD, a devenit inspector general la mijlocul lunii iulie, anterior postul fiind ocupat de Dana Constantinescu, susținută de PNL. PSD și-a dorit ISJ Gorj încă de la nașterea coaliției, reușind în final să lase PNL fără postul de inspector general.

Comment here