Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Giorgi: Sucursala Craiova 2 ar putea fi externalizată în octombrie. Unul dintre șefii din Complexul Energetic Oltenia a anunțat că externalizarea Sucursalei Electrocentrale Craiova 2 ar putea fi realizată în cursul lunii octombrie. „Consider că în cursul lunii octombrie va avea loc externalizarea Termocentralei Craiova 2 din CEO”, a declarat Gabriel Giorgi, membru în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. Așadar, ar mai fi o lună de zile, în care curentul electric produs la grupurile energetice de la Craiova 2 să fie vândut în folosul Complexului Energetic Oltenia. Compania energetică și-a asumat divizarea simetrică a colosului energetic pentru externalizarea Termocentralei Craiova 2, pentru a respecta angajamentul din Planul de restructurare și decarbonare. Noua firmă care, din luna octombrie, va prelua patrimoniul Sucursalei Electrocentrale Craiova 2 se numește Societatea Electrocentrale Craiova.

Sabotorii: Un liceu din Târgu Jiu se desființează. Liceul Teologic din Târgu-Jiu nu va mai funcționa în actuala formulă. Biserică Ortodoxă a cerut desființarea lui și trecerea în administrarea Primăriei Târgu Jiu. Solicitarea a fost transmisă primăriei încă din luna iulie. “Către Primăria Municipiului Târgu Jiu, cu deosebit respect vă facem cunoscut că, în urma ședinței Permanenței Consiliului Eparhial al Sfintei Arhiepiscopii a Craiovei din 22.07.2022, s-a aprobat demararea procedurilor de desființare a Liceului Teologic Sf. Nicodim din Târgu Jiu și trecerea în administrarea Primăriei Municipiului Târgu Jiu. De asemenea, s-a hotărât ca denumirea de Liceul Teologic din titulatura oficială a unității de învățământ să fie eliminată”, se arată în document. Inspectoratul Școlar Județean Gorj nu a făcut încă nicio comunicare legată de acest subiect.

Gorjeanul: Termocentrala Mintia, cumpărată de un SRL, înființat în urmă cu cinci luni, subsidiara din România a unei companii irakiene. Centrala termoelectrică Mintia, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), a fost cumpărată, vineri, 26 august a.c., de Mass Global Energy Rom SRL, parte a grupului Mass Group Holding (MGH), în cadrul unei licitații publice, pentru o sumă de peste 91 milioane de euro. ”Tranzacţia în valoare de 91.236.832 euro, exclusiv TVA este una dintre cele mai importante pentru sectorul energetic românesc şi totodată una dintre cele mai mari tranzacții din insolvență din ultimii ani din România”, se arăta într-un comunicat de presă dat publicității de cărte administratorul judiciar al CEH. Operațiunea de vânzare-cumpărare a fost intens criticată de mediul politic, în contextul în care Termocentrala Mintia a fost vândută cu 91 de milioane de euro, după ce au fost investiți în retehnologizare cel puțin 150 de milioane de euro. Mass Global Energy Rom SRL este o societate cu sediul în București, înființată, în luna martie a acestui an, special pentru preluarea Termocentralei Mintia de către holdingul irakian MGH, obiectul de activitate fiind ”producția de energie electrică” și are un capital social de 4,34 milioane lei, adică 1 milion de dolari.

Gorjonline: Un pesedist așteaptă primul sondaj pentru stabilirea candidatului la Primăria Târgu-Jiu. Este vorba despre Eduard Lădaru, consilier local. Acesta a declarat că este sigur că va câștiga alegerile la Târgu-Jiu, deși, în trecut, a avut câteva eșecuri la procente mici. Lădaru se așteaptă să fie inclus în sondajul care va fi organizat în perioada imediat următoare și a depus în acest sens o cerere la organizație. Responsabili de desemnarea candidatului care să câștige alegerile la Târgu-Jiu sunt șefii PSD Târgu Jiu, cu avizul PSD Gorj. Este puțin probabil că Eduard Lădaru să se regăsească între favoriții pentru candidatura la fotoliul de primar de Târgu-Jiu.

Comments (1)

  1. […] Sursa articol si foto: radioinfinit.ro Cititi tot articolul […]

Comment here