Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Recurs la Curtea de Apel din București pentru Cariera Roșia. Magistrații decid, astăzi, soarta Carierei Miniere Roșia din Complexul Energetic Oltenia. La Curtea de Apel din București, se va analiza recursul la decizia tribunalului care, în urmă cu două luni de zile, a suspendat acordul de mediu pentru cea mai mare carieră minieră din Complexul Energetic Oltenia și din țară. Cererea de suspendare a acordului de mediu a fost depusă de asociația de mediu Bankwatch, care a arătat că ar fi afectate flora și fauna în cazul unei extinderi. Practic, în ultima lună și jumătate, administrația nu a mai pregătit noi fronturi de lucru și s-a acționat numai în zona celor existente la data aplicării deciziei judecătorești.

Pandurul: Apa din Baia de Fier, imposibil de băut. „Este țiței sau nămol?”. Imagini ce nu au nevoie de prea multe comentarii au fost făcute publice de câțiva localnici din comuna gorjeană Baia de Fier. Oamenii sunt disperați pentru că nu au apă potabilă la robinete. La sfârșitul săptămânii trecute, au avut parte de o surpriză și mai neplăcută. La robinete, a curs apă neagră. „Este țiței sau nămol?”, s-a întrebat un localnic. Apa extrem de murdară a curs la fel câteva ore, apoi a început să se mai limpezească, dar tot nu poate fi bună de băut. Asta în ciuda faptului că oficialii de la Aparegio au anunțat că a fost potabilizată și au început să încheie contracte cu localnicii. Oamenii nu sunt deloc încântați că trebuie să încheie contracte și să plătească o apă pe care nu o pot consuma.

Gorjonline: Nelu Roșca nu se întâlnește cu ministrul Energiei. Unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia nu dorește să stea de vorbă cu ministrul Energiei, Virgil Popescu. După cum se cunoaște Federația Națională Mine Energie și Federația „Univers” au solicitat, la jumătatea săptămânii trecute, o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă, pentru a discuta pe marginea crizei din energie și a problemelor cu care se confruntă Complexul Energetic Oltenia. Sindicatele au anunțat chiar și proteste dacă nu le vor fi satisfăcute cererile. Președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța, Nelu Roșca, a precizat că dacă la întâlnirea anunțată nu va participa premierul Nicolae Ciucă, ci numai ministrul Energiei, Virgil Popescu, nu va mai face deplasarea, degeaba, la București.

Sabotorii: Minerii ar putea avea din nou masă caldă. Lipsa unei mese calde la intrarea în schimb ar putea fi una din cauzele îmbolnăvirilor și deceselor care au loc în rândul salariaților din Complexul Energetic Oltenia. Asta este părerea lui Nelu Roşca, lider sindical al minerilor de la Roșiuța. „Am renunţat la masa caldă, care le asigura nişte calorii, le menţinea organul hrănit pentru munca grea pe care o prestează, şi le-am dat tichete de masă pe care le duc acasă. La serviciu, n-au unde să mănânce cu tichetele. Minerul nu opreşte utilajul ca să se ducă să ia masa”, a declarat Nelu Roșca. Liderul sindical va propune revenirea la masa caldă în minerit, în paralel cu acordarea tichetelor de masă.

Comments (1)

  1. […] Sursa articol si foto: radioinfinit.ro Cititi tot articolul […]

Comment here