Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Prim-ministrul Viorica Dăncilă, așteptat luni în Gorj. Premierul a fost invitat să participe luni, 30 septembrie, la inaugurarea unei investiții de aproximativ 200 de milioane de euro, pe care OMV Petrom a realizat-o în localitatea gorjeană Hurezani. Este una dintre cele mai importante investiții private din România. OMV Petrom a investit, aici, circa 200 de milioane de euro în perioada 2010-2019 în dezvoltarea unui hub centralizat pentru tratarea gazelor din producţia internă în Sud Estul României. Ultima etapă a acestui proiect a constat într-o investiţie de 50 de milioane de euro începând cu 2017, pentru un nou proces eficient de tratare a gazelor.

Pedepsit de primarul comunei Albeni pentru că a amplasat bannere electorale cu Dăncilă. A stat în ploaie, la cosit. Un muncitor din cadrul Primăriei Albeni a fost pedepsit de primarul localității, Ionuț Stan, pentru că a ajutat la amplasarea, în timpul orelor de serviciu, a unor bannere electorale cu Viorica Dăncilă, candidatul PSD la funcția de președinte al României. Irinel Gaucă a fost trimis, ieri, la cosit de către primarul Stan, care este independent, după ce a fost ales din partea UNPR. Muncitorul a stat toată ziua afară, în ploaie, ca să respecte ordinul primit.

Pandurul: Moșoiu, la Pro România. Fostul primar din comuna gorjeană Drăguțești s-a înscris în Pro România. Vasile Moșoiu are ca obiectiv câștigarea alegerilor în 2020, unde îl va avea drept contracandidat pe actualul primar Ion Dumitru Popescu. “Mă simt onorat că am intrat în echipa Pro România de la Gorj, voi fi candidatul acestei formațiuni în 2020 și sper să și câștigăm alegerile în localitatea pe care am gestionat-o două mandate”, a spus Moșoiu în conferința de presă în care a fost prezentat. Moșoiu a câștigat alegerile și în 2016, din partea PNL, dar mandatul nu i-a fost validat din cauza unei condamnări cu suspendare pentru conflict de interese.

Hotărârea prin care Adunarea Generală a Acționarilor de la Transloc SA Târgu Jiu a anulat selecția unor noi directori a fost atacată în instanță de consilierul local, Ion Săvoiu. Transloc este societatea de transport local a Primăriei Târgu Jiu. Consiliul de Administrație a demarat procedura de selecție, după ce și-ar fi dat seama că a prelungit ilegal mandatul actualului director, Vasile Căilean, pentru încă patru ani. După ce, la concurs s-a înscris și consilierul local liberal Mihai Paraschiv, un apropiat al primarului liberal Marcel Romanescu, cei din AGA au anulat selecția. Au motivat prin faptul că actualul director Căilean este încă în mandat.

Gorj Domino: Unde se duc banii publici când se duc! 20.000 de lei pentru studiu de oportunitate pentru parcarea supraetajată din Piața Centrală: PROIECTUL, ÎN AER! 67.000 de lei cheltuiți pe cartoane și tichete de taxare. Primăria Târgu-Jiu administrează parcarea de la Piața Centrală de mai bine de nouă luni, după ce pe 15 decembrie, anul trecut, a expirat contractul de concesiune cu firma Rodna SRL. La acea vreme, primarul Marcel Romanescu declara că are un proiect pentru extinderea parcării de la Piața Centrală, care viza edificarea unui imobil cu etaj, prin care numărul de locuri de parcare ar fi ajuns la 200, adică se dubla. Pentru asta, a fost comandat și un studiu de oportunitate care a costa bugetul local 20.000 de lei, însă de atunci edilul municipiului n-a mai adus în discuție proiect de parcare supraetajată, ci doar încasările din taxa de parcare de la Piața Centrală, fără să menționeze și cheltuielile de funcționare a acesteia.

Gorjeanul: Evaziune fiscală ori delapidare la Muzeul Județean Gorj?! În urma auditului financiar al Camerei de Conturi Gorj, efectuat la Muzeul Județean ,,Al. Ștefulescu”, în perioada mai-iulie anul curent, a fost depistată o situație incredibilă în ceea ce privește încheierea unor contracte de achiziții publice făcute de instituție cu persoane fizice. Contractele în cauză nu erau înregistrate, bugetul de stat fiind păgubit cu sume considerabile. În această situație se află pensionarul Gheorghe Calotoiu, care, de câțiva ani, încheie contracte de prestări servicii în valoare de 51.600 de lei în medie anual pentru prestarea de serviciilor arheologice, deși acestea s-au făcut fără o notă justificativă.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here