Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Sindicatele din FNME ar putea fi executate silit de Pandurii. Sindicatele din cadrul Federației Naționale Mine Energie (FNME) ar putea fi executate silit pentru recuperarea unei restanțe de aproximativ 600.000 de lei către echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu. Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO) a fost obligată de instanța de judecată a Curții de Apel Craiova să plătească această sumă, reprezentând contribuția ca acționar pe mai mulți ani. Constantin Persu, vicepreședintele Sindicatului Renașterea de la Jilț Sud, a declarat că sindicatele care încă fac parte din USMO compun și FNME și se poate acționa împotriva acestora pentru recuperarea banilor. „O să vândă Hotelul Mina și o să găsească soluții. Există un patrimoniu. O parte din patrimoniul fostului UGSR se găsește în patrimoniul USMO. Mai există o variantă. Ne putem trezi ca și în cazul FNME cu executorii, cu blocări de conturi ale tuturor sindicatelor care compun USMO, care sunt aceleași care fac parte din FNME“, a comentat sindicalistul.

Pandurul: Medic sancționat, proces strămutat. Medicul pneumolog Elena Vlad, acuzat că ar fi refuzat să trateze o pacientă, continuă în instanță lupta cu Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Doctoriţa a contestat decizia spitalului prin care a fost sancționată cu 10% din salariu, timp de 3 luni, însă a pierdut la Tribunalul Gorj. A atacat sentința la Curtea de Apel Craiova, dar între timp a cerut strămutarea dosarului la Curtea Supremă. Elena Vlad a ajuns în atenția opiniei publice după ce s-a plâns, în fișa de internare a unei paciente, de lipsa de personal și de salarizarea necorespunzătoare.

Oficialii CE Oltenia iau în calcul un nou împrumut. Complexul Energetic Oltenia s-ar putea împrumuta din nou în bănci ca să poată cumpăra toate certificatele de dioxid de carbon de care are nevoie și pe care este obligat să le cumpere până la finalul lunii aprilie, anul viitor. Chiar și dacă va fi aprobat Memorandumul care să salveze compania, mecanismul de sprijin nu va putea fi accesat atât de repede, susțin unele voci din sindicate. Până la sfârșitul lunii viitoare, oficialii companiei energetice speră să fie definitivată schema de sprijin pentru a putea achiziționa toate certificatele de CO2 anul viitor.

Gorj Domino: Iată DOVADA! Extrasul din ședința Comisiei de Muncă din Camera Deputaților dovedește că parlamentarii PSD sunt ÎMPOTRIVA reducerii vârstei de pensionare a minerilor. Deputatul liberal Dan Vîlceanu a postat, miercuri, un extras din ședința Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților care arată că, în urma dezbaterilor la proiectul de modificare și completare a Legii pensiilor, membrii comisiei au hotărât, cu majoritate de voturi, respingerea acestuia. Practic, liderul liberal a ținut să dovedească faptul că a fost singurul parlamentar care a votat pentru reducerea vârstei de pensionare a minerilor, iar inițiatorii proiectului legislativ, parlamentarii social-democrați de la Gorj, nu s-au prezentat la dezbateri pentru a argumenta importanța modificării legislative cu referire la angajații CE Oltenia.

Gorjeanul: Salariați ai Primăriei Stănești, prinși în timp ce îi vopseau pridvorul casei edilului Blideanu, în timpul programului de lucru! Doi salariați ai Primăriei Stănești, unul angajat de actualul primar chiar în mandatul său, omul fiind adus chiar de la firma lui Ștefan Blideanu, înainte medic veterinar în comună, au fost surprinși de un cetățean, marți dimineața, în timp ce vopseau pridvorul casei primarului PNL. Omul s-a luat de cei doi angajați, întrebându-i de ce hămălesc pe proprietatea primarului, în timpul programului de lucru de la primărie. Cetățeanul a cerut explicații apoi chiar primarului, după ce salariații prinși în fapt nu i-au răspuns la întrebări. Edilul i-a răspuns sec, lovind cu pumnul în masă: ,,Și ce, mă”! Contactat de Gorjeanul, primarul s-a pierdut în explicații, spunând că nu știe cine i-a lucrat, marți dimineața, pe proprietate, și dacă totuși a făcut-o cel în cauză va fi plătit.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here