Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Cârciumaru, interpelare către ministrul Apelor: Funcționarea CE Oltenia, în blocaj. Senatorul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, l-a interpelat pe ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, în legătură cu blocajul existent la nivelul Complexului Energetic Oltenia. „Din cauza lipsei fronturilor de lucru din carierele miniere, compania riscă să trimită acasă, în șomaj tehnic, mii de angajați și să pericliteze, totodată, buna funcționare a Sistemului Energetic Național“, atrage atenția Cârciumaru. Compania nu reușește de luni bune să obțină avizele pentru defrișarea unor suprafețe de pădure în vederea extinderii fronturilor de lucru la carierele Jilț Sud, Roșia de Jiu, Roșiuța și Tismana II. De aceea, Cârciumaru vrea să afle ce decizie au luat responsabilii de la Ape privind documentațiile depuse de CE Oltenia în aceste cazuri.

Consiliul Concurenței, analiză la Târgu-Jiu: Un loc de parcare la trei mașini. Autoritățile locale nu au o abordare unitară în ceea ce privește înființarea și administrarea parcărilor publice, astfel încât să crească eficiența gestionării acestora și să reducă dezechilibrele dintre numărul autoturismelor și cel al locurilor de parcare. Este una dintre concluziile Consiliului Concurenței, în urma derulării unei analize pe piața serviciilor de parcare publică cu plată la nivelul mai multor municipii reședință de județ. În cinci cazuri (Iași, Sibiu, Constanța, Drobeta-Turnu Severin și Târgu-Jiu) sunt peste trei autoturisme înmatriculate pe un loc amenajat pentru parcare.

Impact în Gorj: Vrea clase de curs în centralele dezafectate din oraș. Mrejeru: Cred că majoritatea părinților susțin ideea învățământului doar de dimineață. Conducerea Inspectoratului Școlar vine cu propuneri pentru mutarea orelor de curs doar în primele ore ale zilei. Marcela Mrejeru este convinsă că aportul elevilor ar fi altul. Oficialii din Inspectoratul Școlar fac apel la autorități să găsească soluții care să vină în sprijinul elevilor și părinților. „În Târgu-Jiu într-adevăr este un deziderat pentru că avem unele școli supraîncărcate, există și școli cu program până la 14 dar și unități cu program supraîncărcat. Cred că majoritatea părinților susțin ideea învățământului doar de dimineață. Este mult mai eficient și calitatea este mult mai mare. Eu am rostogolit această idee și știu că autoritățile mă susțin dar problema este legată de bani. Am promisiuni că se vor accesa fonduri, domnul primar este deschis pentru această propunere, și vor extinde unitățile școlare. Fie că vorbim de centrale dezafectate, fie că vorbim despre alte locații”, a declarat inspectorul școlar general.

Gorj Domino: Primarul Pungan și-a sărbătorit ziua de naștere în Căminul Cultural din Bălănești, în timpul programului de lucru! Purceii au sfârâit la proțap și tocanul la ceaun. Edilul de Bălănești, Ovidiu Pungan, și-a sărbătorit împlinirea celor 42 de ani, luni, pe raza comunei pe care o conduce, nu la un restaurant ci în incinta căminului cultural din localitate. Mai mulți primari PSD, consilieri locali și persoane din conducerea PSD Gorj au venit la Bălănești, după ora 13.00, pentru a-i ura primarului cele bune și a petrece împreună cu acesta. Pungan nu s-a uitat la bani, iar în incinta instituției, spun martori, a pus purceii la proțap și foc sub ceaunul în care se pregătea un tocan de proporții. Evenimentul s-a finalizat spre miezul nopții.

Pandurul: Minerii cu boli profesionale vor face pază. Complexul Energetic Oltenia încearcă să ia măsuri după ce mai mulți salariați au adus adeverințe medicale că au dobândit boli care nu le mai permit să facă muncă grea. Aceștia vor fi repartizați pe posturi de pază, cu salariul corespunzător unui astfel de post. “Având în vedere numărul foarte mare de salariați înregistrați cu boli profesionale în cadrul activității miniere, pentru respectarea recomandărilor medicale și a legislației în vigoare, la înregistrarea cu boală profesională salariații vor fi informați că, pentru desfășurarea în continuare a activității în cadrul societății, aceștia vor fi plasați doar pe posturi de pază, supraveghere utilaje, salariul fiind negociat corespunzător noului post”, se arată într-o adresă semnată de Daniel Burlan, membru al Directoratului.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here