Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Bate vânt de schimbare la PNL Gorj? Dan Motreanu, prim-vicepreședinte al PNL la nivel național, a preluat șefia organizației din Gorj, în locul deputatului Dan Vîlceanu. O schimbare a lui Vîlceanu era discutată pe surse de câteva săptămâni, dar se pare că nu este clar cine îl va înlocui, Motreanu fiind doar o soluție temporară. Dan Vîlceanu a pierdut, în luna aprilie, postul de ministru și pe cel de secretar general la nivel național, acum rămânând și fără șefia PNL Gorj.

Pandurul: Două medii de 10 la „Ecaterina Teodoroiu”. Doi elevi de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, din Târgu Jiu, și încă unul de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” sunt singurii absolvenți de liceu, din județ, care au reușit să ia 10 pe linie la examenul de Bacalaureat, înainte de contestații. La „Ecaterina Teodoroiu”, rata de promovare a examenului a fost de 100%. Ana-Maria Bîzgă și Ana-Florina Stoica sunt elevele care au reușit să obțină media 10. În plus, au fost peste 50 de elevi de la același liceu, care au luat cel puțin o notă de 10 la examen. Încă un elev, de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” a reușit să ia 10 pe linie la Bac,este vorba despre Alexandru Trifu-Urzică. Și aici, rata de promovare este de 100% în această sesiune.

Gorjonline: Posibilă stare de incompatibilitate în conducerea spitalului! Directorul medical a demisionat. Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu au anunțat, luni, că medicul Mădălin Constantin Dinu și-a dat demisia din funcția de director medical al instituției, ”din motive personale”, după zece luni de când a ocupat funcția prin concurs și după doi ani de la momentul în care a fost numit interimar în acest post. Așa zisele motive personale invocate de medicul Dinu par să țină, totuși, de o posibilă stare de incompatibilitate în care s-a aflat acesta timp de mai multe luni, mai exact două intervale de timp în care acesta a deținut postul de director medical și a fost remunerat și de firma la care asociat este soția sa și prestează servicii medicale, deși Legea privind reforma în domeniul sănătății interzice ”exercitarea oricărei activități”.

Gorjeanul: Liber să revină la muncă, după accidentul mortal de la Prefectură! Inspectorul DSV Gorj, Cristian Lupulescu, implicat la începutul primăverii în accidentul mortal ce a avut loc pe o trecere de pietoni din zona Prefecturii are liber de la instanță să revină la muncă. El și-a reluat jobul chiar de ieri, după ce Judecătoria Târgu Jiu i-a permis acestuia să părăsească domiciliul, asta în condițiile în care inculpatul se află sub puterea unui mandat de arestare preventivă la domiciliu. Practic, bărbatul poate să și lucreze, dar și să fie arestat la domiciliu, traseul pe care se va deplasa de acum încolo spre biroul său de la DSV Gorj fiind unul delimitat de instanță.

Comment here