Revista Presei

Revista presei locale

Gorj Domino: Judecătorii au decis: acționarii Clubului Pandurii trebuie să plătească 3 milioane de euro. Banii pot fi luați cu executorul. Curtea de Apel Craiova a decis miercuri, 18 septembrie a.c., să oblige acționarii Clubului de Fotbal ”Pandurii-Lignitul” Târgu-Jiu să-și achite cotizațiile la care s-au angajat în anii precedenți. Judecătorii au actualizat sumele, iar Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Local Târgu-Jiu, Consiliul Județean Gorj, Artego și Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia, trebuie să plătească, împreună, în jur de 15,5 milioane de lei, clubului de fotbal la care sunt sau au fost asociați. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, însă este executorie, așa că cei care administrează clubul aflat în insolvență pot apela la executorii judecătorești pentru a intra în posesia banilor și, în acest fel, să achite o mare parte din creanțele menționate în planul de reorganizare.

Bărbatul împușcat de polițiști, după ce i-a amenințat cu furca și le-a distrus mașina, a murit pe patul de spital. Medicii Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova au anunțat că bărbatul de 40 de ani, din comuna Borăscu, împușcat de polițiști, duminică, a murit marți, la scurt timp după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale. Acesta a fost dus în urgenţă, cu plăgi împuşcate extrem de grave, la nivelul toracelui şi abdomenului. Scandalul a avut loc duminică, în curtea cumnatei sale.

Gorjeanul: Singura comună fără microbuz școlar. „Ni se spune mereu că suntem primii pe listă”. Zeci de elevi din comuna gorjeană Crasna fac naveta pentru a ajunge la școală. „Suntem singura comună din județul Gorj fără microbuz școlar. Ni se spune mereu că suntem primii pe listă, dar situația tot nu s-a rezolvat”, a declarat viceprimarul comunei Crasna, Gheorghe Sanda. Inspectoratul Școlar Județean a solicitat noi microbuze, dar nu se știe când vor fi repartizate de Ministerul Educației. Între timp, autoritățile din Crasna au apelat la o firmă privată pentru a asigura transportul elevilor către unitățile de învățământ.

Impact în Gorj: Dosar penal deschis de poliție pentru glonțul găsit în porc. Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj a deschis un dosar penal după ce o localnică din satul Măceşu, oraşul Târgu Cărbuneşti, acolo unde, în urmă cu câteva zile, un tânăr a fost lovit în cap de un glonţ rătăcit de la poligonul aflat la peste doi kilometri distanţă, le-a povestit jurnaliştilor că, în trecut, a găsit în porcul pe care l-a tăiat un glonţ. Acesta se afla în stratul de grăsime al animalului și a fost descoperit la crăciun, când a fost sacrificat. Soţul femeii a mers atunci la poliţie, dar nu s-a luat nicio măsură.

Directorul Muzeului Național „Constantin Brâncuși“ din Târgu-Jiu și-a dat demisia. Valentin Chepeneag a fost forțat să demisioneze de la conducerea instituției. Totul a pornit de la o postare pe care a făcut-o pe pagina sa de Facebook prin care îl glorifica pe Corneliu Zelea Codeanu, liderul Mișcării Legionare, organizație scoasă în afara legii, considerată fascistă și teroristă. Postarea conținea o fotografie a lui Zelea Codreanu, cu haștagul „un om cât toată istoria lumii” și o serie de citate laudative la adresa celui care a fost numit Căpitanul din partea mai multor gânditori români. Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a fost deranjat de cele întâmplate și i-a cerut demisia, lucru care s-a și întâmplat.

Pandurul: Stadionul ar putea găzdui patru echipe de fotbal. După cinci ani în care la Târgu Jiu nu s-a mai jucat nici un meci pe Stadionul Municipal, gorjenii vor avea parte de patru echipe de fotbal care şi-au exprimat deja dorinţa de a evolua pe noul teren. Pe lângă Pandurii Târgu Jiu, echipa locală care a jucat zeci de ani pe acest stadion, încă trei formaţii vor să evolueze pe noua arenă, a anunțat primarul Marcel Romanescu. ”Mai întâi avem un contract de comodat cu clubul Pandurii Târgu-Jiu care, din momentul omologării acestui stadion, îl va putea folosi gratuit, dar sunt solicitări şi din partea clubului ACS Viitorul şi din partea FCU Craiova şi, din ce am înţeles, ar exista posibilitatea ca şi echipa CS Universitatea Craiova, patronată de domnul Mihai Rotaru, să ne adreseze o solicitare pentru folosirea acestei baze sportive pe perioada în care se schimbă suprafaţa de joc pe arena din Bănie”, a spus primarul municipiului.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here