Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Un avion al armatei a băgat spaima în târgujieni. Un avion al armatei a survolat, joi, Târgu-Jiul la altitudine foarte mică, băgându-i în sperieți pe toți cei care l-au văzut sau auzit. Războiul a băgat frica în oameni și orice manifestare a armatei duce pe oricine cu gândul la nenorocirile din Ucraina. Toți târgujienii care au fost afară din case, în jurul orei 14.30, au fost surprinși, inițial, de zgomotul puternic, urmat de apariția unui avion de mari dimensiuni, aparținând armatei, care a tranzitat orașul, la o înălțime foarte mică. Deși războiul este la graniță, autoritățile nu au înștiințat populația despre faptul ca va avea loc, de fapt, o campanie de promovare a Forțelor Armate.

Pandurul: Primar stresat de rezultatul final al recensământului: Ar putea fi reorganizare. Recensământul populației și  locuințelor le dă emoții primarilor din Gorj. Este și cazul edilului din Roșia de Amaradia care se teme să nu scadă sub 3.000 de locuitori în urma acestui recensământ, pentru că ar fi un dezastru pentru comunitate. Primarul din Roșia de Amaradia așteaptă cu sufletul la gură rezultatul final. „Am mari emoții cu acest recensământ. Pentru că, acum mulți ani, aveam cam 3.627 de locuitori iar la ultimul recensământ am avut undeva la 3.083. Adică puțin peste pragul care să ne declare localitate de gradul 3. Deci am pierdut vreo 600 de oamenii și sincer îmi este teamă de rezultatul recensământului de anul acesta”, a declarat Liviu Cotojman. În cazul în care comuna va fi declarată localitate de gradul 3, Roșia de Amaradia va avea mult de suferit. ”Va fi un dezastru total dacă o să fim declarați comună de gradul 3 în urma acestui recensământ. O să pierdem multe proiecte pentru că nu putem depune, o să pierdem punctaj la alte proiecte deja depuse, și în plus de asta se pune în discuție ca în urma acestui recensământ să dispară localitățile mici, cumva să se facă o reorganizare și să fie absorbite de comunele mai mari” a mai spus Cotojman.

Gorjeanul: Liste: Noile angajări de la Cariera Roșiuța, pe sistemul PCR. Sistemul de Pile, Cunoștințe și Relații (PCR) a funcționat la mare artă în ce privește angajările, de dosar penal, din Cariera Roșiuța. În jur de 160 de persoane au crescut numărul salariaților din unitatea minieră motreană, de la începutul acestei săptămâni, o mare parte fiind foști salariați Minprest, în special femei, neveste ale unor sindicaliști cunoscuți în unitate, rude ale directorilor din minerit, ale politicienilor PNL sau USR din zona Motru. Grav este că pentru o parte dintre aceste angajări s-ar fi plătit sume generoase persoanelor cu trecere în întocmirea listelor.

Sabotorii: CE Oltenia împlinește zece ani. Mesajul lui Burlan. Complexul Energetic Oltenia împlinește la finalul acestei luni zece ani de la înființare. “La 30 mai, Complexul Energetic Oltenia împlinește zece ani de la înființare. Sper și îi doresc să aibă viață cât mai lungă”, a transmis Daniel Burlan, președinte al Directoratului. Criza energetică pare să fie benefică pentru companie, care după mulți ani de pierderi dă semne că are profit. „Există un profit din nivelul veniturilor și cheltuielilor influențat și de ajutorul de stat, la nivelul trimestrului I”, a spus managerul companiei.  CE Oltenia reușește să vândă energie la tarife mult mai mari decât anii trecuți, pe piața zilei următoare chiar și de trei-patru ori mai mari. “În luna martie, prețul și volumul tranzacționat de energie electrică au acoperit toate cheltuielile din acea lună, inclusiv certificatele de CO2. Martie a fost o lună bună. La fel, și aprilie. Anul 2023 va fi un an și mai bun”, a mai spus Burlan.

Comment here