Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Sindicatul lui Mitrescu pleacă din federația lui Pîrvulescu. Sindicatul “Energia” Rovinari, condus de Constantin Mitrescu, a anunțat că a decis să plece din Federația Națională Mine Energie. „Vă informăm că Sindicatul Energia Rovinari vă retrage mandatul de reprezentare în negocierile colective și comisiile administrație-sindicate, bazate pe parteneriat social cu S.C.E.Oltenia S.A, și cu toate instituțiile, organismele și agențiile publice, cu care FNME colaborează în vederea promovării intereselor sindicatelor afiliate”, a transmis sindicatul. Primul motiv invocat este “comportamentul președintelui federației, Pîrvulescu Dumitru, în spațiul public, în speță a criticilor nefondate aduse sindicatului în sine de către acesta, dar și organelor de conducere ale Sindicatului Energia Rovinari”.

Pandurul: Polițist din Gorj, decedat în accident. Șeful Postului de Poliție din comuna gorjeană Plopșoru a murit în urma unui accident de circulație. Polițistul a intrat cu mașina într-un gard de beton, apoi s-a răsturnat. A fost transportat la spitalul din Craiova, însă a murit pe patul de spital. Accidentul a avut loc, marți, în Vlăduleni. Mașina pe care o conducea a ieșit de pe drum, s-a izbit de un gard de beton, apoi s-a răsturnat. Bărbatul a fost rănit grav. A ajuns, în cele din urmă, la spitalul din Craiova, dar medicii nu l-au mai putut salva. Din primele date, polițistul, în vârstă de 48 de ani, ar fi adormit la volan.

Gorjeanul: Un topor și un pistol, confiscate de la afaceristul ridicat de anchetatori chiar de lângă locuința sa din Târgu-Jiu. Un topor a fost găsit, miercuri, în portbagajul mașinii ce aparține afaceristului de etnie romă Bobi Cristian Căldăraru, din Târgu-Jiu. Asta, după ce polițiștii criminaliști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Gorj au descins, alături de mascați și de jandarmi, vizavi de locuința lui Căldăraru, solicitând deschiderea și actele autoturismului, parcat pe marginea drumului. Câțiva martori susțin că polițiștii ar fi găsit și un pistol, aparținând respectivului. Cert este că polițiștii au plecat de la percheziție cu o cutie și cu toporul băgat într-o pungă de culoare maro. Mașina a fost ridicată pe o platforma și dusă la IPJ Gorj, în timp ce proprietarul și mai multe persoane au fost luate la audieri. Bobi Cristian Căldăraru deține mai multe proprietăți pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu din Târgu-Jiu, iar vecinii susțin că nu doar aici se opresc proprietățile lui Căldăraru care ar avea locuințe și în București și Constanța.

Gorjonline: Un șef din CEO se așteaptă la cel puțin o mie de cereri pe Legea 74. Actul normativ modifică Legea pensiilor și reduce vârsta de pensionare pentru personalul care a beneficiat de grupele 1 sau 2 de muncă, înainte de 2001. Ion Rușeț, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia, a declarat că pentru Legea 197 au fost depuse la Casa de Pensii peste o mie de cereri. Pentru Legea 74 este așteptat un număr mult mai mare, aproape dublu, de solicitări de pensionare. Este vorba despre circa 1.700 – 1.800 de persoane care ar îndeplini condițiile de pensionare pe acest act normativ. La nivelul Complexului Energetic Oltenia vârsta medie a personalului este de peste 50 de ani. Sunt multe persoane care sunt angajate din 1990 și chiar înainte de 1990.

Comment here