Impact în Gorj: Activele CEO, evaluate la 6,3 miliarde de lei. Activele deținute de Complexul Energetic Oltenia au fost, recent, evaluate de către o echipă de experți independenți. Aceștia sunt Mihai și Dorin Drulă, care fac parte din corpul experților contabili și al evaluatorilor. Cei doi au evaluat activele Complexului Energetic Oltenia și au întocmit un raport. Acest lucru a fost necesar pentru a se stabili numărul de acțiuni care va reveni Societății Electrocentrale Craiova 2. Aceasta va apărea, ca urmare a divizării simetrice a Complexului Energetic Oltenia. Compania a aprobat, deja, proiectul de divizare care urmează să fie publicat în Monitorul Oficial. Potrivit proiectului de divizare simetrică a Complexului Energetic Oltenia, activele sunt de 6,3 miliarde de lei, pasivele și datoriile companiei sunt de 6,1 miliarde de lei, iar activul net este de 206 milioane de lei. Datoriile pe termen lung ale Complexului Energetic Oltenia, care reprezintă, în principal, împrumuturi bancare, sunt de 826 de milioane de lei.
Pandurul: Mii de mineri și energeticieni cer adeverințe de vechime. Cine are prioritate. Mii de actuali și foști angajați din minerit și energie au cerut, în ultimele zile, adeverințe din care să rezulte că au lucrat în condiții speciale și în ce perioadă. Personalul este depășit de valul de solicitări așa că documentele sunt eliberate destul de greoi. La Cariera Peșteana, de exemplu, sunt doar două angajate care emit mii de astfel de adeverințe. Au prioritate actualii angajați. Documentele atestă perioada lucrată în condiții speciale. Îi ajută pe actualii angajați în prag de pensie să iasă din câmpul muncii mai devreme. Astfel de adeverințe au solicitat și foști angajați ai companiei, în speranța că vor primi ceva în plus la pensie.
Gorjeanul: Colegiul Medicilor din România îl absolvă de vină pe medicul șpăgar Neață, acuzat de malpraxis. Colegiul Medicilor din România s-a pronunțat în cazul Tomoială, femeia de 74 de ani din Târgu-Jiu care l-a acuzat pe chirurgul Gheorghe Neață de malpraxis. Fosta pacientă a reclamat că doctorul a operat-o de un cancer inexistent. Ioana Tomoială s-a declarat dezamăgită de răspunsul primit de la Colegiul Medicilor din România care o invitase să își spună părerea, la patru ani de la suferința prin care a trecut. Ioana Tomoială a încercat să demonstreze și în instanță că a suferit în august 2018 o operatie pentru o afecțiune pe care nu o avea. Operația a fost efectuată de dr.Gheorghe Neață care releva în actele medicale că pacienta ar fi suferit de o tumoră la colon, fapt contestat de o clinică din Severin și de un medic oncolog din Cluj. În prezent, pacienta este bine.
Sabotorii: Toni Greblă, din nou prefect. Gorjeanul Toni Greblă – fost senator PSD, judecător la Curtea Constituțională între 2013 și 2015 și secretar general în Guvernul Dăncilă – a fost numit, miercuri, prefect al Capitalei, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru. Greblă a fost numit după eliberarea din funcție a Alexandrei Văcaru, care fusese instalată prefect al Capitalei în luna octombrie a anului trecut, la propunerea PNL. Toni Greblă a fost senator în legislatura 2008-2012 din partea PSD și reales la alegerile legislative din 2012 ca senator de Gorj. A fost numit de Senat judecător al Curții Constituționale, în decembrie 2013, pentru terminarea mandatului judecătoarei Iulia Motoc, care a demisionat pentru a deveni judecător CEDO. În 2015, Toni Greblă a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă (trei infracţiuni). Greblă, din postura de senator și ulterior judecător la Curtea Constituţională (2013 – 2015), ar fi pretins şi primit de la un om de afaceri un autoturism marca BMW Seria 5, în echivalent de 56.070 de euro, susținea DNA. În 2018, fostul judecător al Curţii Constituţionale a fost achitat, în primă instanță, de Înalta Curte. Instanţa a decis şi ridicarea sechestrului dispus de procurori în acest caz, iar în 2019 a fost achitat definitv.
Comment here