Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Casa Tineretului, predată către CNI. Investiție de peste 5 milioane de euro. Consiliul Județean Gorj a predat către Compania Națională de Investiții (CNI) clădirea Casei Tineretului din Târgu-Jiu, pentru reabilitare și modernizare. Investiția depășește suma de 5 milioane de euro. Casa Tineretului din Târgu-Jiu a intrat, la începutul anului 2017, în patrimoniul Consiliului Județean Gorj. Clădirea a fost lăsată în paragină și are nevoie de reabilitare totală. Imobilul are o suprafață construită la sol de 1.192 mp, suprafața terenului fiind de 2.784 mp. Aici a funcționat în trecut Casa tehnicii pentru tineret, clădirea fiind realizată și dată în funcțiune în anii ʼ70, pe fondul unei dezvoltări economice și sociale continue a orașului Târgu-Jiu. Clădirea, cu regimul de înălțime D+P+4E, a fost proiectată ca un edificiu multifuncțional atât pentru activități culturale, cât și pentru servicii hoteliere. Aici există o sală polivalentă de peste 300 de locuri, dar și un hotel.

Pandurul: A intrat în Consiliul Județean. Tribunalul Gorj a validat, joi, mandatul unui nou consilier județean. Este vorba de Daniel Șoșoi, profesor de educație muzicală la Bustuchin. Postul a devenit vacant după demisia social-democratului Marius Negru, numit în Directoratul Complexului Energetic Oltenia. „Admite cererea având ca obiect validare mandat consilier județean formulată de Secretarul General al Județului Gorj cu sediul în municipiul Târgu Jiu, str. Victoriei, nr. 2 – 4, judeţul Gorj. Validează mandatul consilierului județean declarat supleant în lista Partidului Social Democrat: dl. Şoşoi Dumitru-Daniel. Executorie”, a decis instanța. Decizia va fi comunicată prefectului şi secretarului general al judeţului Gorj. Odată cu intrarea la guvernare, mai mulți pesediști au fost promovați în administrația județeană sau centrală, renunțând la mandatele de aleși locali.

Impact în Gorj: Primar supărat că nu vin banii din PNRR și „Anghel Saligny”. Un primar din Gorj este nemulțumit că nu mai vin banii pentru proiectele depuse la Programul „Anghel Saligny”. Ion Bârcă, edilul din Turburea, a declarat că nu se cunoaște mare lucru nici despre finanțările prin PNRR, Planul Național de Redresare și Reziliență, prin care se încearcă modernizarea unor sectoare din economie și din administrație. Totodată, Ion Bârcă a declarat că primăria pe care o conduce are depuse patru proiecte în cadrul Programului Național „Anghel Saligny. Cel mai important, se referă la asfaltarea a 7 kilometri de drumuri sătești. Sunt ultimele drumuri care mai sunt de modernizat în comuna Turburea. Edilul a spus că, teoretic, ar fi șanse ca lucrurile să funcționeze în actuala coaliție și să fie deblocate fondurile pe care le așteaptă toate primăriile din țară.

Gorjonline: Acționarii CEO se reunesc în București să aprobe renunțarea la una din termocentrale. Acționarii Complexului Energetic Oltenia se reunesc vineri în cadrul unei ședințe extraordinare. Aceasta va avea loc în București. Pe ordinea de zi a ședinței se află câteva puncte importante pentru viitorul companiei energetice. Este vorba de noile investiții și renunțarea la una din cele cinci termocentrale pe care le deține colosul energetic. Mai sunt câteva puncte dedicate aprobării acordurilor de asociere cu noii investitori. Astfel, acționarii vor aproba proiectul de divizare simetrică a Complexului Energetic Oltenia, în vederea externalizării Sucursalei Electrocentrale Craiova 2. Aceasta va fi scoasă din cadrul companiei energetice până la finalul acestui an și va avea același acționariat precum Complexul Energetic Oltenia, păstrând proporțiile. După ce va fi aprobat de acționari, proiectul va fi publicat în Monitorul Oficial. Ulterior, va fi înființată o nouă societate care va prelua activele care vor fi externalizate din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Sabotorii: Continuă planul malefic de închidere a mineritului. În câțiva ani va fi istorie! Planul Teritorial de Tranziție Justă al județului Gorj a fost pus în dezbatere publică. Găsim în acesta informații copleșitoare. În 2030, mineritul va fi închis complet. Din 2026, CE Oltenia va rămâne cu doar trei grupuri energetice, dar nu în producție, ci în rezervă. România și-a asumat prin PNRR să adopte până în luna iunie 2022 un act normativ prin care să își asume închiderea mineritului. Rusia a sistat ieri furnizarea de gaze naturale către Bulgaria și Polonia, iar prețul gazelor în toată Europa a sărit cu 25%.  În aceste condiții, România își propune închiderea completă a mineritului în câțiva ani.

Comment here