Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Unde este energia pe cărbune promisă de ministru? Întârzie creșterea producției de energie pe bază de cărbune la nivelul Complexului Energetic Oltenia (CEO). Carierele miniere ar fi trebuit să lucreze din plin la constituirea stocurilor, pentru a exista mai mult cărbune până la finalul anului. Ministerul Energiei a solicitat CEO să crească treptat producția de curent electric, iar de la 1 mai să fie asigurat un plus de 300 de megawați. În aceste condiții, ar trebui să fie deja disponibile cantitățile necesare de cărbune, atât în carierele miniere, cât și în depozitele de la termocentrale. În momentul de față, România importă între 1.600 și 2.000 de megawați, iar la nivelul Complexului Energetic Oltenia producția de curent electric a scăzut sub 1.000 de megawați oră.

Pandurul: Director din Târgu-Jiu, mesaj către primarul Romanescu: Ne aflăm în plin serial „Las Fierbinți”! Scandalul dintre primarul Marcel Romanescu și directorul Centrului Brâncuși e departe de a fi stins. În timp ce edilul se plânge că Doru Strîmbulescu nu-i răspunde la telefon, acesta din urmă îl arată cu degetul pentru același lucru. Asta în condițiile în care cele două instituții pe care le conduc sunt despărțite de doar câteva sute de metri și ar putea oricând să se pună la aceeași masă în loc să-și transmită mesaje la televizor.  “Ne aflăm în plin serial „Las Fierbinți”. Să ne fie foarte clar!”, a fost reacția lui Strîmbulescu. Primarul Marcel Romanescu s-a plâns presei că nu este mulțumit de activitatea lui Strîmbulescu în fruntea Centrului „Brâncuși”.

Gorjonline: Cunoscutul interlop Penciuc, pus în libertate de o instanță a Judecătoriei Târgu-Jiu. Cunoscutul interlop din Deva a fost reţinut de anchetatori în 2019 după un scandal în urma căruia a devastat două autoturisme. Cătălin Penciuc era deja condamnat pe fond, la şapte ani de închisoare, într-un dosar de crimă organizată în care a fost judecat pentru infracţiuni grave de violenţă. A fost ridicat însă, după scandal, de Poliţie după ce a distrus două maşini parcate în faţa blocului în care locuia în Deva, precum şi uşa de la intrarea în scara imobilului. A fost dus la Spitalul de Psihiatrie Zam, apoi anchetatorii au dispus reţinerea sa. A fost condamnat un an mai târziu de către Tribunalul Hunedoara. Marți, o instanță a Judecătoriei Târgu Jiu l-a pus pe Penciuc in libertate. Cătălin Penciuc a fost fost bodyguard al omului de afaceri Alin Simota.

Gorjeanul: Virgil Popescu pune lacătul și pe CEO: Vor mai rămâne niște unități de cărbune… ÎN REZERVĂ. Virgil Popescu, actualul ministru al Energiei, este hotărât să pună capăt carierelor miniere ale CEO. Și asta, în următorii patru ani. Deci, în 2026 cel mai mare angajator, Complexul Energetic Oltenia, va fi o amintire. Ministrul a spus la un post de televiziune ”programul de restructurare este gândit în așa fel încât, în 2026, când sunt gata capacitățile de producție pe gaz, vom avea gazul din Marea Neagră, să avem ce consuma. Evident, vor mai rămâne și niște unități de cărbune în rezervă, pentru situații de criză, de forță majoră. Toată strategia de dezvoltare este gândită pentru trecere de la cărbune la gaz natural, evident, energie regenerabilă, energie nucleară…”. Virgil Popescu este ministrul care a pus Mintia pe butuci și care o vinde la un preț subevaluat, fără ca niciun organ de control al statului să-l întrebe ”de sănătate”.

Comment here