Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii.ro: Ion Călinoiu a ieșit din arest. „Nu am făcut nimic”. Fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a fost eliberat după o noapte de arest. „Bărbatul reținut pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile”, a transmis, în primă fază, IPJ Gorj. „Revenim asupra informării anterioare și va comunicăm faptul că polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au formulat propunerea instituirii măsurii controlului judiciar, față de bărbatul bănuit de săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasa, iar până în prezent procurorul de caz nu s-a pronunțat asupra propunerii”, a comunicat, ulterior, IPJ Gorj. „Nu am făcut nimic. Poate aflu acum de la doamna procuror. Mărturie mincinoasă, auzi!”, au fost declarațiile lui Călinoiu. Acesta  nu mai este de șase ani președinte al CJ Gorj și este acuzat acum că nu a declarat tot ce știe într-un dosar penal care privește un contract din vremea în care conducea instituția.

Gorjonline: Au căzut din ”tancheta” care-i transporta din cariera minieră! Li s-au promis clase salariale, contra tăcerii. Un salariat al CE Oltenia a avut nevoie de îngrijiri medicale, miercuri dimineața, după ce a căzut dintr-un autovehicul și s-a lovit, în timp ce era transportat de la locul de muncă, spre sediul Carierei Jilț Sud, susțin surse din rândul minerilor. Incidentul a fost trecut sub tăcere, nefiind raportat nici conducerii Direcției Miniere, la ședința operativă din acea dimineață, și nici la ITM Gorj. După ce informația a ajuns la presă, afirmă sursele citate, minerii au fost contactați de către liderii sindicali din zonă, care le-ar fi promis majorări de clase salariale, doar să nu spună că ”tancheta” firmei care asigură serviciile de transport s-a rupt și câțiva salariați s-au lovit la picioare în cădere. Incidentul s-a petrecut la ieșirea din schimbul 3, când mai mulți salariați ai companiei energetice erau transportați din Cariera Jilț Sud spre sediul acesteia, după tura de noapte.

Pandurul: Negrea, procese fără număr pentru revenirea pe post. Fostul director al APIA Gorj petrece mai mult timp în sălile de judecată decât la serviciu. În ultimii doi ani, Negrea a fost destituit de două ori din funcția de director adjunct și tot de atâtea ori reangajat de către instanță. Asta după ce a fost declarat incompatibil pentru că a deţinut, simultan, funcţia de director al APIA Gorj şi calitatea de expert tehnic judiciar în specializarea agricultură. Directorul a contestat raportul ANI, dar a pierdut definitiv la Curtea Supremă. În decembrie anul trecut, Negrea a obținut pentru a doua oară reangajarea pe post – director executiv adjunct, gradul II, la Centrul Judeţean APIA Gorj și achitarea drepturilor salariale la zi, însă șefii de la București au contestat decizia.

Impact în Gorj: Licitație pentru un nou operator de salubritate în Gorj. În perioada imediat următoare, va avea loc o licitație pentru noul operator de salubritate al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru servicii de Salubritate (ADIS) Gorj. Potrivit reprezentanților asociației, în aprilie-mai, vor fi demarate procedurile pentru organizarea unei licitații. Se are în vedere concesionarea serviciilor de salubritate din zeci de localități. Perioada va fi de zece ani de zile și va fi stabilit un preț comun pentru toate cele 37 de localități care fac parte din ADIS în momentul de față. Încă trei comune și-au manifestat interesul pentru a adera a ADIS în perioada următoare. În prezent, o firmă din Mehedinți asigură aceste servicii la nivelul județului Gorj.

Comment here