Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Senator, despre șantierul blocat din Defileul Jiului: Hidroelectrica parcă n-ar vrea investiția. Acuzații dure lansate de senatorul PSD Florin Cârciumaru: „Hidroelectrica lasă impresia că nu vrea să finalizeze investiția din Defileul Jiului”. Cârciumaru a ajuns la această concluzie după ce a văzut lipsa de interes a celor de la Hidroelectrica în demersurile de a debloca șantierele. În plus, societatea a dat în judecată și Consiliile Județene Gorj și Hunedoara în loc să caute soluții amiabile. De aproape doi ani, șantierele din Defileul Jiului sunt blocate în ciuda faptului că statul a investit sume colosale în hidrocentralele construite în proporție de peste 80-90%. Investiția a fost sistată de o instanță de judecată pentru că nu respectă normele de mediu.

Un primar PSD plantează flori cu ALDE. Florinel Țuilă, primarul PSD din comuna gorjeană Cătunele, s-a afișat din nou la acțiunile ALDE Gorj. De această dată la plantat de flori în Motru. Țuilă este o variantă de candidat pentru Primăria Motru și nu ar fi exclus să schimbe partidul în 2020. Zilele trecute și primarul PSD din Turceni, Cristina Cilibiu, a fost alături de cei de la ALDE la o acțiune similară. O altă acţiune s-a desfăşurat la Monumentul Generalului Dragalina din Defileul Jiului, unde echipa ALDE Bumbeşti Jiu a curaţat zona şi a plantat zeci de flori. Cei de la ALDE Gorj și-au propus în această campanie să planteze flori în loc să împartă pliante.

Gorjeanul: Directorat ,,DIN UMBRĂ” la Complexul Energetic Oltenia. Schimbarea echipei de conducere a Complexului Energetic Oltenia e tema preferată a unor politicieni gorjeni, dar și a unor personaje interesate de funcții în cadrul companiei energetice. Dacă termenele în care urmau să fie schimbați Boza & co. au fost ba de săptămâni, ba de zile, acum se vorbește deja de ore, până la înlocuirea Directoratului CEO. În spațiul public circulă tot felul de formule ale noii echipe și tot atâtea scenarii conform cărora se așteaptă un semnal de la Ministerul Energiei pentru ca, la proxima întâlnire, supraveghetorii să revoce întreg directoratul. Potrivit unor surse, liderii politici Iordache și Cupă ar fi convenit ca președinte al Directoratului să fie susținut Ionel Ilie, actualul șef al SE Turceni, iar din forul de conducere să facă parte Cosmin Trufelea, pe probleme de minerit, acesta fiind și membru al ALDE. Un alt component al Directoratului ,,din umbră” ar fi Daniel Pităroiu, fost director financiar-contabil. În structura de conducere ar intra și Cătălin Stănculescu, actualul director al Direcției Energie a CEO, a cărui soție este președinte al ALDE Craiova. Singurul membru al Directoratului care ar rămâne pe poziție ar fi Dan Vasile, care în ultima vreme cam face opinie separată în organismul de conducere al CEO, fiind de notorietate faptul că acesta se bucură de susținerea PSD și a Olguței Vasilescu.

Gorj Domino: Cu MORTUL la plimbare! Dosar de moarte suspectă pentru o pacientă decedată în Spitalul Motru, la câteva ore de la internare. O femeie în vârstă de 70 de ani din Motru a decedat la jumătatea acestei săptămâni, la spitalul din Motru, acolo unde fusese internată cu o fractură de șold. Decesul a  survenit la mai puțin de 24 de ore de când a primit îngrijiri de specialitate de la medicii ortopezi ai spitalului. Medicul ortoped a trimis însă femeia morată rapid din spital, încredințând-o fără prea multe explicații familiei care nu a înțeles cum de  a decedat de la o fractură de șold. Corpul neînsuflețit a ajuns la capela din Motru, unde, însă, polițiștii din localitate au decis că trupul nu poate fi înhumat fără necropsie, așa că moarta a fost plimbată cu tron cu tot la SJU Târgu-Jiu-Serviciul de Medicină Legală.

Impact în Gorj: Băluță, înlocuit de la Poliția Locală?! Potrivit unor surse Florin Băluță ar urma să fie înlocuit cu un alt șef de serviciu din instituție, Constantin Draica. Primarul municipiului Târgu-Jiu a negat, însă, o decizie în acest sens. „Domnul Draica este un bun profesionist dar nu m-am gândit niciodată la a-l avansa pe o altă funcție. Își face treaba acolo unde este. Poate au luat alții în calcul o astfel de variantă dar eu nu. Până la revenirea domnului Urdea din concediu paternal va rămâne un singur șef, domnul Băluță de care sunt foarte mulțumit. Cred că Florin Băluță face față de unul singur și nu am avut nicio discuție în acest sens. Este omul pe care mi l-am dorit și vreau să cred că se văd anumite schimbări în Poliția Locală. Nu m-am gândit să fac modificări în organigrama instituției”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here