Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Boza: Cu banii dați pe certificatele CO2 puteam construi un grup nou, pe gaze, de 250 MW, în fiecare an. Complexul Energetic Oltenia trebuie să plătească în acest an certificate de emisii de dioxid de carbon în valoare de 1,6 miliarde de lei, echivalentul a 51% din cifra de afaceri, a declarat directorul general al companiei, Sorin Boza. „Anul trecut am plătit pentru certificatele de emisii 1,45 miliarde de lei, iar anul acesta estimăm 1,6 miliarde de lei. Anul trecut certificatele au însemnat 49,3% din cifra de afaceri, iar anul acesta vom trece de 51% din cifra de afaceri. Ce puteam face cu acești bani? Puteam construi un grup nou, pe gaze, de 250 MW, în fiecare an”, a spus Boza. Compania are deja un plan de decarbonizare, prin realizarea unor grupuri pe gaz și a unor parcuri fotovoltaice.

Impact în Gorj: Gafă de proporții a inspectorului general școlar din Gorj. A vorbit despre o școală închisă de șapte ani. Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Marcela Mrejeru, a declarat, într-o emisiune la un post local de televiziune, că la școala din localitatea Cerna Sat, care aparține de comuna Padeș, sunt înscriși opt elevi, și că este nevoie ca aceștia să se pregătească la același nivel cu alți copii de la o școală mai mare. Unitatea de învățământ despre care a vorbit Mrejeru, însă, este închisă din anul 2012.

Primăria municipiului Motru nu mai are bani pentru plata salariilor. Primarul Gigel Jianu a spus că bugetul pentru salarii a fost întocmit pentru primele opt luni ale anului, având în vedere că Guvernul a promis că va face o rectificare bugetară în toamna acestui an: „Guvernul ne-a tăiat fondurile. Bugetul a fost construit pentru opt luni, cu precizarea cu reprezentanții Guvernului au spus că după șase luni vor face o analiză și va exista o rectificare de buget și va da garanții că toate primăriile vor primi sumele necesare și nu vor fi probleme. Am completat machetele solicitate de Ministerul de Finanțe în vederea rectificării bugetare și așteptăm această rectificare“, a declarat edilul.

Gorj Domino: Poluare masivă peste satul Roșiuța! Garda de Mediu nici nu respiră. Localnicii din satul Roșiuța sunt poluați masiv în fiecare zi. Sătenii se plâng că aerul este de multe ori irespirabil iar, în grădini, nu-au mai rodit nici pomii fructiferi. Satul Roșiuța este poluat masiv de la cariera minieră situată la mică distanță de case. Degeaba au fotografiat oamenii norii de praf de cărbune și degeaba au tot sesizat Garda de Mediu, verificatorii vin, constată și pleacă mai departe ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Pandurul: Boza: Nu pot să spun nimic. Este un document confidenţial. Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a participat joi la o conferință pe teme de energie, la finalul căreia jurnaliștii au încercat să afle în ce constă schema de sprijin pentru achiziționarea certificatelor de carbon. Răspunsul lui Boza a fost că: “Este un document secret. Piaţa de capacitate nu intră pe schema de ajutor. Nu pot să spun mai multe, este deocamdată un document confidenţial. Ca nicio idee, nu pot să spun nimic. Este un document confidenţial pentru că aşa trebuie să fie momentan. Pentru că acest document conţine multe informaţii ce nu trebuie să fie publice”.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here