Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Gorjenii din mai multe localități se vor putea pensiona cu doi ani mai devreme. Un proiect de lege, care a trecut de Senat, extinde lista localităților din România, afectate de poluare. Oamenii care locuiesc în acest zone vor putea ieși la pensie mai repede cu doi ani, fără a fi penalizați. Trebuie însă să îndeplinească o condiție clară: să fi locuit cel puţin 30 de ani pe o rază de 8 km în jurul localităţii în care se află situl contaminat. De prevederile acestei legi vor beneficia locuitorii din localitățile: Brăneşti, Bâlteni, Bustuchin, Câlnic, Drăgoteşti, Fărcăşeşti, loneşti, Mătăsari, Motru, Negomir, Plopşoru, Prigoria, Roşia de Amaradia, Rovinari, Urdari şi Turceni. Inițiatorii proiectului au considerat că scăderea vârstei de pensionare pentru oamenii care trăiesc în localități contaminate se impune deoarece sănătatea lor este afectată.

Gorjonline: Sub sabia lui Țepeș! Simion l-a pus șef la AUR Gorj pe omul amicului său, mogulul fugar Sebastian Ghiță. Eternul candidat al partidului mogulului Sebastian Ghiță a apărut, sâmbătă seara, în capul mesei la o ședință a organizației Gorj a AUR, organizată la un restaurant din Târgu-Jiu. Apariția lui Robert Bugă a confirmat, astfel, speculațiile care dădeau ca sigură venirea sa în AUR, ca înlocuitor al fostului coordonator al filialei județene, Nicu Fîciu, exclus recent din partid. Bugă a fost preferat de copreședintele AUR, George Simion, la recomandarea amicului acestuia, Sebastian Ghiță, mogulul de la România TV și Asesoft, fost deputat PSD, în pofida unor foști parlamentari gorjeni care-și arătaseră disponibilitatea de a coordona activitatea organizației județene a partidului, susțin unele surse. Robert Bugă a candidat, în 2016, la funcția de primar al Municipiului Târgu-Jiu și a obținut 4,74%, iar în toamna aceluiași an a fost primul pe lista PRU pentru Camera Deputaților la Gorj și a obținut 4,66% din sufragii.

Pandurul: Aleși județeni validați de instanță. Trei consilieri județeni au fost validați în funcție la sfârșitul săptămânii trecute. Toți trei sunt membri PSD. „Validează mandatele următorilor consilieri județeni declarați supleanți în lista Partidului Social Democrat: dl. Drăgoi Ionuț-Dinu, dna. Vasilescu Maria și dl. Bălan Radu. Executorie. Prezenta încheiere se comunică Prefectului Judeţului Gorj şi Secretarului General al Judeţului Gorj”, a decis Tribunalul Gorj. Aceștia ocupă posturile lăsate libere de Ștefan Constantin, Dragoș Drăghescu și Mihai Istrate. Primii doi au fost promovați în Guvern, iar directorul liceului din Țicleni, Mihai Istrate, este noul subprefect de Gorj.

Gorjeanul: Sute de salariați din CEO, cu salariul diminuat și fără anumite sporuri. În urma nor decizii luate de conducerea CE Oltenia, salariații înregistrați cu boli profesionale vor fi mutați, scriptic, pe alte posturi, nu vor mai beneficia de grupa specială și nici de anumite sporuri. Liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, a făcut cunoscută o stare de fapt în Complexul Energetic Oltenia și anume că se face o triere a angajaților care lucrează în această companie, pe bază de istoric medical. Astfel, oamenii care au căpătat boli pe parcursul deceniilor de muncă în minerit și energie vor fi repartizați pe alte posturi iar veniturile lor vor fi diminuate.

Comment here