Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Scandal cu geamuri sparte la Primăria Albeni. Primăria din comuna gorjeană Albeni este în centrul unui nou scandal. Primarul Ionuț Stan ar fi pornit o ceartă cât casa, chiar de 1 martie. Totul a pornit după ce un angajat al primăriei a revenit la serviciu după o lună de concediu medical. Primarul s-a enervat când l-a văzut pe colegul său și i-a transmis să plece acasă, conform martorilor. Salariatul nu a vrut să-i asculte ordinul primarului și a mers la o altă colegă în birou. Atât i-a trebuit primarului. Acesta s-a enervat, a mers după colegul său să-l scoată afară, iar de aici și până la un scandal nu a mai fost decât un pas. O altă angajată a vrut să țină la ușă, văzându-l pe Stan foarte furios. Astfel geamul de la ușă s-a spart, dar nimeni nu a fost rănit. O altă salariată din cadrul primăriei susține faptul că nu este pentru prima dată când au loc astfel de certuri.

Gorjonline: INCREDIBIL! Sporuri aberante la Transloc! Curtea de Conturi a dat termen pentru recuperarea prejudiciilor. Camera de Conturi Gorj a trimis spre analiză aleșilor locali din Consiliul Local al Municipiului Târgu-Jiu raportul de control întocmit, anul trecut, la societatea de transport public local Transloc SA, cu măsurile care trebuiau duse la îndeplinire de către conducerea acesteia, pentru înlăturarea deficiențelor constatate de inspectorii de conturi și recuperarea prejudiciilor. Documentul cuprinde, printre altele, și suma de 48.000 de lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit, adică sporuri aberante, de genul ”nocivitate ecran” sau ”pregătire vehicul”. Concret, un dispecer a primit 3.400 de lei în plus la salariu, reprezentând ”spor nocivitate ecran”, care nu era prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă (CCM) al societății. Același spor a fost încasat, pentru perioada ianuarie 2018 – decembrie 2020, și de un controlor de trafic, numai că suma a fost de peste 6.300 de lei, în contextul în care, pentru acesta putea fi nociv doar ecranul telefonului, în niciun caz al calculatorului. Același controlor a primit, un alt un spor de ”condiții nocive de muncă”, în cuantum de 600 de lei. Un spor la fel de aberant este cel încasat, pe tot parcursul anului 2020, de doi șoferi ai societății care au primit 2.800 de lei, peste prevederile din CCM, reprezentând ”spor pregătire vehicul”.

Impact în Gorj: Polițiștii din Târgu-Jiu, mutați din sediu. Polițiștii din Târgu-Jiu sunt nevoiți să se mute din sediul de pe strada Traian. Aceștia vor ocupa, pentru o anumită perioadă, o clădire pusă la dispoziție de către Universitatea „Constantin Brâncuși“ în zona Drăgoieni. Sediul Poliției Municipale Târgu Jiu va intra într-un proces de reabilitare. Fondurile necesare au fost obținute printr-un proiect cu finanțare europeană. „Lucrările vor începe în perioada următoare. Termenul de execuție este de doi ani. Tot personalul se va muta din clădire, pentru că trebuie eliberată în totalitate întrucât vor fi realizate lucrări de modernizare atât la exteriorul clădirii, cât și în partea interioară“, a spus Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj.

Sabotorii: Salariați din CE Oltenia cer 20 de salarii compensatorii. Negocierea contractului colectiv de muncă al salariaților Complexului Energetic Oltenia este în plină desfășurare. Deși mai toată lumea se așteaptă să fie adoptată în parlament legea care să permită pensionarea la 52 de ani a salariaților din producție, unii angajați cer să fie prinsă în CCM și o sumă pentru cei care vor fi concediați colectiv. Două mii de salariați ar urma să plece anul acesta din CE Oltenia, dintre care patru sute prin externalizarea termocentralei Craiova II și circa 1.600 se vor pensiona, dacă va trece legea. “De ce nu prindeți în CCM și 20 de salarii pentru cei concediați colectiv?”, a întrebat un salariat al companiei, care a precizat că sunt bani pentru aplicarea planului de restructurare. Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, a răspuns, la un post local de televiziune, că speră ca oamenii să plece la pensie și să nu fie persoane disponibilizate.

Comment here