Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Triplare a costurilor cu facturile la gaze și energie electrică într-un oraș din Gorj. Primăria Târgu-Cărbunești va achita în acest an sume de trei ori mai mari pentru plata facturilor la gaze și energie electrică. Primarul orașului, Dănuț Birău, se așteaptă ca cheltuielile să se ridice în acest an la aproximativ 1,8 milioane de lei: „Pe proiectul de buget pe acest an am prevăzut credite bugetare care sunt cu 1,25 milioane de lei mai mult față de anul trecut, la care se adaugă încă 600.000 de lei. Ceea ce înseamnă o creștere de trei ori mai mare față de anul trecut. Energie electrică și gaze naturale pentru toarte sediile unde Primăria Târgu Cărbunești plătește aceste utilități. Dacă anul trecut am plătit pentru iluminatul public 200.000 de lei, în acest an avem prevăzute fonduri de 740.000 de lei“ a declarat edilul.

Gorjonline: Fîciu, despre cea care l-a „lucrat” din interior: A recunoscut aranjamentele. Fostul coordonator al AUR Gorj, Nicolae Fîciu, a dezvăluit, joi, că presiunile asupra sa au fost generate de faptul că a refuzat să fie marioneta unui fost parlamentar gorjean. Fîciu s-a declarat dezamăgit de unele persoane din jurul său și a indicat-o pe secretara organizației, Ionelia Priescu, care a participat la așa zisele aranjamente împotriva sa, alături de deputatul Ringo Dămureanu. De altfel, fostul șef al AUR Gorj a recunoscut că Dămureanu a încercat să-l lovească, de două ori, în urmă cu două săptămâni, la vizita lui George Simion la Târgu-Jiu și a afirmat că va depune plângere penală împotriva acestuia.

Pandurul: Primarii așteaptă legea prin care să poată prelua gratuit active ale CE Oltenia. Primarii care conduc localitățile aflate în zonele miniere ale județului Gorj își doresc preluarea activelor de la Complexul Energetic Oltenia. Fie că vorbim despre clădiri sau baze de tratament, fie că este vorba despre terenuri, edilii vor să fie în administrarea lor, tocmai pentru a putea face anumite investiții benefice pentru comunitate. Senatorul de Gorj, Ion Iordache, a depus la Senat un proiect de lege care să ducă la o procedură clară prin care terenurile, clădirile și alte bunuri nefolosite să treacă din proprietatea companiilor de stat, în proprietatea primăriilor. În comuna gorjeană Săcelu se află una dintre cele mai mari baze de tratament din țară, amplasament administrat în prezent de către CE Oltenia. Baza de tratament funcționează doar pe timp de vară, însă primarul localității vrea să fie activitate permanentă. Primarul din Săcelu, Gheorghe Dumitrelea, spune că susține proiectul de lege depus de senatorul Ion Iordache.

Gorjeanul: Rujan: „Ministrul Energiei este chemat să își facă treaba”! Senatorul PSD, Cristinel Rujan, a avut o reacție în problema facturilor mari la energie electrică care afectează gorjenii. „Ministrul Energiei are obligația să vină urgent cu un plan adecvat de măsuri de combatere a scumpirilor excesive ale energiei, deoarece sediul reglementării în piața de energie este la Ministerul Energiei și nu la ANRE, așa cum eronat lasă să se înțeleagă ministrul Virgil Popescu”, a transmis parlamentarul de Gorj. ”PSD consideră că Guvernul, prin ministerul de resort, este cel chemat să reglementeze prețurile la energie, cel puțin pentru consumatorii casnici, pentru infrastructura critică (școli, spitale, instituții) și IMM-uri. Doar reducerea unor taxe nu va rezolva cauza principală a creșterii prețurilor din domeniul energiei, respectiv liberalizarea haotică a pieței, fără a exista condiții de competiție reală”, a spus parlamentarul PSD.

Comment here