Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Rânca: Terenuri pentru vile, transformate în parcări. Autoritățile din Novaci se laudă că au găsit soluție pentru asigurarea parcărilor din zona Rânca. Vor recupera terenuri care au fost concesionate, dar pe care nu s-au ridicat construcții. În plus, mulți dintre cei care au loturi nici nu și-au plătit taxele de ani buni. Primăria Novaci are acum în plan să depisteze toate terenurile pe care nu s-a construit nimic, iar beneficiarii nu au plătit taxele de concesiune. Sunt zeci de astfel de cazuri. Odată recuperate, aceste terenuri vor fi curățate și transformate în parcări. Lipsa locurilor de parcare este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă turiștii care vin în stațiunea Rânca. Pentru că nu au unde să-și parcheze mașinile, mulți le lasă pe marginea drumului național care traversează stațiunea, ajungându-se astfel la ambuteiaje în trafic.

Impact în Gorj: Raport favorabil pentru legea minerilor. Comisia de Muncă din Camera Deputaților a dat raport favorabil proiectului de completare a Legii 197/2021. „Ne-am asumat găsirea unei soluții pentru mineri și energeticieni și ne-am ținut de cuvânt! Comisia de Muncă din Camera Deputaților a dat RAPORT FAVORABIL proiectului de completare a Legii 197/2021, pe care l-am inițiat împreună cu domnul deputat Adrian Solomon și alți parlamentari PSD, cu amendamentele întocmite și asumate de TOȚI membrii comisiei, nu doar de unii dintre ei. Conform acestor amendamente, este asimilată stagiului de cotizare în condiții speciale de muncă perioada anterioară datei de 1 aprilie 2001, în care salariații au desfășurat activități încadrate legislației anterioare în Grupa I/ și sau Grupa a II-a de muncă. Astfel, reușim să respectăm termenele asumate față de angajații Complexului Oltenia și să îndreptăm o eroare față de cei care desfășoară activitatea în condiții grele de muncă”, a transmis deputatul Mihai Weber.

Gorjonline: Primarul Bobaru, acuzat de un cetățean al orașului Bumbești-Jiu că l-ar fi lăsat fără serviciu. Georgian Udrescu, localnic al orașului Bumbești-Jiu, îl acuză pe primarul localității, Constantin Bobaru, că ar fi intervenit la o firma privată care începuse procedurile pentru angajarea acestuia, cu intenția clară de a-l determina pe patronul societății să renunțe la acest viitor salariat. Cetățeanul în cauză are reacții virulente la adresa activității primarului, comentând pe rețelele de socializare vizavi de felul cum se cheltuiesc banii în localitate.

Gorjeanul: Salarii mai mari pentru angajații Gărzii de Mediu. Plenul Camerei Deputaților a adoptat, marți, un proiect de lege prin care cele 41 de comisariate județene, între care și cel din Gorj, aflate în subordinea Gărzii Naționale de Mediu, vor deveni structuri fără personalitate juridică. Mai mult, salariile angajaților Gărzilor de Mediu se vor dubla, conform aceluiași proiect. „Comisarii de mediu au un rol foarte important în protejarea mediului, dar munca lor este departe de a fi remunerată în mod adecvat de către stat. Din acest motiv, am inițiat proiectul de lege astfel încât să echivalăm salariile celor de la Garda de Mediu cu cele de la gărzile forestiere. Astfel, am eliminat inegalitățile salariale și am făcut un pas important în recunoașterea muncii Gărzii de Mediu”, a anunțat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna. Reprezentanţii Gărzii de Mediu au transmis, marţi, după adoptarea proiectului de lege privind salariile angajaţilor, că „s-a făcut dreptate”.

Comment here