Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: JENANT! MAI a fabricat un fake news: „Omul zilei” era, de fapt, agenții Merișor și Stăiculescu! Ofițerul Milca nu renunță și vrea să fie el „eroul”. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a furnizat presei, sâmbătă, un fake news grosolan prezentând, romanțat, o misiune a polițiștilor gorjeni, de salvare a unei adolescente din Târgu-Jiu, care amenința că se sinucide. MAI l-a elogiat, pe contul oficial de pe Facebook, pe ofițerul de poliție Cătălin Milca, negociatorul IPJ Gorj, pe care l-a declarat ”omul zilei”, atribuindu-i toate meritele pentru finalul fericit al misiunii, când, de fapt, potrivit unei relatări a filialei județene a Sindicatului ”Europol”, doi agenți de poliție au salvat-o pe adolescentă de la sinucidere, iar ofițerul a ajuns la finalul misiunii, când aceasta se afla deja în afara oricărui pericol, în ambulanță. Curios este că nici MAI și nici IPJ Gorj nu au venit cu precizări ulterioare în care să lămurească lucrurile, iar ofițerul Milca, fără să renunțe la statutul de ”erou”, a nuanțat, extrem de vag, într-un comentariu, că a fost ”sprijinit” (?!) de către colegii săi în misiune.

Impact în Gorj: DIICOT a clasat dosarul de spălare de bani deschis pe numele afaceristului Nicolae Sarcină. DIICOT a clasat dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani de 7 milioane de euro deschis pe numele omului de afaceri gorjean Nicolae Sarcină. „Soluția de clasare a fost dispusă pe 28 septembrie 2021, după 7 ani de anchetă. În noiembrie 2014, procurorii DIICOT Craiova au făcut 19 percheziții în acest caz, în Ilfov, Dolj, Gorj și Cluj. 7 persoane erau suspectate de evaziune fiscală și spălare de bani de 7 milioane de euro“, relatează publicația g4media.ro. În septembrie 2020, Parchetul general, a clasat un alt dosar al afaceristului, dar a trimis în judecată pentru evaziune fiscală 2 directori ai grupului Succes, controlat de omul de afaceri. Este vorba de Victor Liviu Șendroiu și Floarea Pisc, directorul general și directorul economic al companiei Succes Nic Com din Târgu-Jiu, aflată în insolvență. Cei doi au fost trimiși în judecată pentru evaziune fiscală.

Sabotorii: Post pentru un fost prefect de Gorj. Fostul prefect de Gorj, Claudiu Teodorescu, a fost numit secretar general în Ministerul Justiției, prin decizia premierului Nicolae Ciucă. Teodorescu a mai ocupat acest post cu susținerea lui Victor Ponta, al cărui consilier parlamentar a fost. Claudiu Teodorescu îi ia locul acum lui Răzvan Horațiu Radu, fost agent guvernamental la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Numirea este pentru o perioadă de șase luni.

Pandurul: Rânca, tot fără apă. Cabanierii amenință că nu mai plătesc facturile și cer demisii la Aparegio. Situație tot mai disperată pentru cabanierii din stațiunea Rânca. În continuare, nu au apă la robinete și, ca să nu-și piardă turiștii, cară cisterne întregi cu apă de la Novaci. Mai mulți proprietari de pensiuni, afectați de lipsa apei, amenință că nu-și vor mai plăti facturile până când nu se va rezolva problema. Cabanierii cer demisii și acuză angajații de la Aparegio de sabotaj. „Aparegio nu a vrut sa facă nimic și nici pe noi sa ne lase sa facem. Tot așa ne chinuim. Cărăm de la Novaci sau cum poate fiecare și o ridicăm electric. Am factura de 152 milioane la curent. Până acum, aveam 14 milioane. Cred că niște măsuri drastice și demisii se impun. Oamenii spuneau că bine ar fi să nu mai plătească nimeni apa. Consider de bun simț neplata către Aparegio pentru că subminează turismul din Rânca și economia totodată” a declarat Constantin Pănescu, șeful asociației concesionarilor.

Comment here