Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Liberele forțate de la UATAA Motru, suspendate. Concediul fără plată de la Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru a fost suspendat. Decizia a fost luată de administratorul judiciar al societății. Toți cei circa 160 de angajați vor continua să vină la muncă, la program normal, până când se vor clarifica lucrurile. Administratorul special al UATAA Motru, Eugen Corcoață, făcuse inițial o listă cu 47 de angajați care să intre în concediu fără plată timp de cinci luni. Considerând măsura una discriminatorie, primarul din Motru, Gigel Jianu, a sesizat administratorul judiciar al UATAA, societatea Siomax, și concediul fără plată a fost suspendat pentru moment.

Sancțiune anulată pentru salariata hărțuită de primar. O funcționară a Primăriei Albeni, hărțuită și umilită de primar, a reușit să anuleze în instanță o dispoziție prin care a fost sancționată disciplinar. Consilierul superior Viorica Băltărețu a primit, la începutul anului, o mustrare scrisă pentru „comportament inadecvat față de conducătorul instituției” și „abateri repetate în exercitarea atribuțiilor și îndatoririlor de serviciu prevăzute în fișa postului”. Considerând că nu a greșit cu nimic, Viorica Băltărețu l-a acționat în instanță pe primarul Silviu Ionuț Stan. Tribunalul Gorj a decis pe 10 septembrie în favoarea funcționarei.

Gorj Domino: Apă cu gaură, la BILT GOSPOLOC SRL Bîlteni! Firma susținută de la biroul unu, datoriile curg. Datorii de peste 10 miliarde de lei vechi ar fi acumulat SC BILT GOSPOLOC SRL, firma Consiliului Local Bâlteni, la Compania de Apă Craiova. Cel puțin asta spun salariați ai unității care menționează că debitele nu se datorează beneficiarilor, cetățeni ai comunei Bâlteni, ci managementului defectuos de la societatea care a schimbat în ultimul an doi directori, urmând să fie lăsată acum pe mâna unui consilier local liberal. În anul 2016, odată cu revenirea la cârma localității, edilul Vasile Vlăduleanu a decis desființarea Serviciului Public de Gospodărire a Apelor, pe motiv că acesta avea debite de 5000 de lei. Pe structura serviciului desființat, primarul a înființat SC BILT GOSPOLOC Bâlteni.

Gorjeanul: Se înmulțesc focarele de pestă porcină. Zece localități, afectate. Trei noi focare de pestă porcină au apărut în județ, în ultimele zile. În total, sunt 19 confirmate în zece localități. Sunt și două suspiciuni de pestă în comunele Slivilești și Mătăsari. Pentru a evita răspândirea virusului, au fost montate covoare și filtre de dezinsecție la toate ieșirile din județ. Până pe data de 9 septembrie, în Gorj au fost confirmate focare de pestă porcină africană în localitățile: Târgu-Jiu, Crușeț, Runcu, Brănești, Slivilești, Ionești, Turcinești, Turburea, Bolboși și Drăgotești. Cele mai multe focare, șase la număr, sunt în comuna Crușeț, în satele Slăvuța și Văluța.

Impact în Gorj: Romanescu instigă la proteste la poarta Aparegio! „Nu mai știm cum să procedăm”. Primarul Târgu-Jiului este convins că oamenii vor ieși în stradă după ce întâlnirea ad-hoc, organizată la Teatrul Elvira Godeanu, nu a avut niciun rezultat. Romanescu este convins că oamenii vor apela la alte mijloace pentru a constrânge conducerea Aparegio să răspundă presiunilor. “Din păcate nefiind cei care trebuie să răspundă la acele întrebări nu am putut să tragem nicio concluzie, în urma acelei convocări. A venit doar domnul Pasti care este președintele ADIA. Nu știu ce se poate face dar există riscul ca cetățenii să găsească o formă de protest în fața societății Aparegio. Nu-mi doresc o astfel de formă. Cred că puteau să vină să explice ce se întâmplă! Am crezut că putem să-i facem să miște ceva dar am ajuns să nu mai știm cum să procedăm”, a declarat edilul. .

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here