Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Începe construcția fabricii de blocuri ceramice de la Târgu-Cărbunești. Lucrările la cea mai mare fabrică de blocuri ceramice din România, care va fi construită la Târgu Cărbunești, vor începe în luna martie. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu. ”Am fost prezent la fabrica de la Codrun în luna decembrie. Cea de la Cărbunești va fi mult mai mare. Capacitatea va fi de 500 metri cubi pe an. Își doresc ca în cel mult doi ani de zile să fie pusă în funcțiune. Investiția va fi de aproximativ 30 milioane de euro. Nu pot să spun ce număr de persoane va lucra și în perioada construcției și de derulare a investiției. Zilele trecute am fost anunțat că reprezentanții companiei vor face publică această investiție. Este o firmă foarte mare, iar cererea de blocuri ceramice este mare. Este cea mai mare fabrică de blocuri ceramice care va fi construită în România“, a declarat Popescu. Fabrica este realizată de compania Soceram.

Gorjonline: Daniel Burlan promite primul parc fotovoltaic în 2023. Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a anunțat că prima investiție din Planul de restructurare și decarbonare va fi gata în trimestrul al doilea al anului viitor. Este vorba de un prim parc fotovoltaic care va fi construit pe teritoriul județului Gorj. Obiectivul este ca acesta să fie gata până în vara anului viitor. Complexul Energetic Oltenia și-a propus că construiască două grupuri energetice pe gaze naturale la Turceni și la Ișalnița, precum și a opt parcuri fotovoltaice. Vor fi aplicaţii pentru finanţarea din bugetul Fondului pentru Modernizare a opt proiecte aparţinând Complexului Energetic Oltenia, CAPEX total (fără TVA) 670,8 milioane euro, costuri eligibile 469,562 milioane euro.

Pandurul: Un nou adjunct la Parchetul Local. A prins o funcție de șef la puțin timp de la venirea sa la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Dumitru Mădălin Rotariu ocupă funcția de prim-procuror adjunct cu delegație, începând cu data de 17 ianuarie 2022, pe o perioadă de șase luni. „Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, care îndeplinesc condițiile de vechime pentru ocuparea funcției de prim-procuror adjunct, nu și-au exprimat disponibilitatea de a ocupa această funcție de conducere, iar domnul Rotariu Mădălin Dumitru a dat dovadă de competențe profesionale atât în activitatea desfășurată în sectorul judiciar, cât și în sectorul urmărire penală, având o bună comunicare cu procurorii, judecătorii și personalul auxiliar de specialitate”, a motivat Consiliul Superior al Magistraturii – Secția pentru procurori. Rotariu a fost numit în funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu în data de 23 aprilie 2021.

Sabotorii: CE Oltenia – prima ședință de negociere a noului CCM. Astăzi este programată prima negociere a administrației cu sindicatele din Complexul Energetic Oltenia, pentru un nou contract colectiv de muncă. Se anunță discuții aprinse, pentru că sindicatele nu sunt de acord cu concedieri colective. CE Oltenia și-a asumat prin planul de restructurare reducerea numărului de salariați cu două mii în acest an. Patru sute ar trebui să plece prin externalizarea termocentralei Craiova II, iar circa 1.600 prin pensionare, dacă va permite legislația în vigoare, sau prin concedieri colective. Reprezentanții celor patru federații sindicale reprezentative vor afla astăzi proiectul de buget, așa cum este propus de administrația CE Oltenia și de la care vor începe negocierile. Cea mai mare problemă a companiei o reprezintă prețul mare al certificatelor de carbon, care a ajuns la 96 de euro cu tendință de creștere.

Comment here