Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Inaugurare la Rovinari. Noua fabrică și-a început activitatea și caută personal. Societatea Autoliv ce are ca domeniu de activitate componentele auto a demarat producția. În prezent, lucrează aici 150 de angajați, însă, până în iarnă numărul se va dubla. Angajatorii au anunțat că CV-urile pot fi depuse și la poarta fabricii. „Ne ocupăm cu producția de închizătoare pentru centuri, închizătoare pentru o gamă largă de automobile. Avem în producția de serie în momentul de față patru linii și aproximativ 133 de angajați cu care lucrăm în trei schimburi. Produsele fabricate se vând pe tot Globul, și în Europa, și în afara ei. Cu siguranță vom extinde echipa. Până la sfârșitul anului ne dorim să ajungem la 300-350 de angajați, iar până la sfârșitul anului 2020 undeva la 800-850 de angajați” a declarat Ionel Codreanu, șef de secție în cadrul unității.

Gorjeanul: CEO a mutat depozitul de cărbune. Investiție de 45 milioane lei. Complexul Energetic Oltenia a inaugurat, vineri, un depozit nou de cărbune la Roşia-Rovinari. Valoarea totală a investiţiei este de circa 45 de milioane de lei. Depozitul funcționează în extravilanul comunei Fărcășești, fiind mutat de lângă blocurile din orașul Rovinari. Reprezentanţii CE Oltenia spun că amenajarea noului depozit de cărbune de la EMC Roşia-Rovinari a inclus o serie de măsuri de protecţie a factorilor de mediu, precum montarea panourilor fonoabsorbante pe o lungime de circa 2,5 km, atât înspre oraşul Rovinari, cât şi înspre comuna Fărcăşeşti, pentru obstrucţionarea dispersiei zgomotului către zona locuită. Vechiul depozit a fost închis pentru că nu respecta condițiile de mediu, fiind mult prea aproape de blocurile din Rovinari.

Pandurul: Acuzații după inaugurarea depozitului de cărbune: Nu are autorizații. Primarul din Rovinari, Robert Filip, face acuzații grave după ce a fost inaugurat depozitul de cărbune pentru Cariera Roșia. Edilul susține că oficialii companiei nu ar fi obținut toate autorizațiile de funcționare necesare și că nu s-ar fi făcut recepțiile finale. Directorii Complexului Energetic Oltenia neagă acest lucru. Cu toate acestea, investiția va fi monitorizată de comisarii de mediu în perioada următoare.

Promit încă un drum expres, deși nu l-au început pe primul. Nici nu a început execuția drumului expres Târgu Jiu – Craiova, că este anunțat un alt proiect. Mai exact, un drum expres care să lege Târgu-Jiul de Hațeg. Deputatul Mihai Weber este cel care a făcut anunțul. Parlamentarul susține că totul este la stadiul de discuție în acest moment, dar proiectul se va concretiza după ce va fi gata drumul expres Craiova – Târgu-Jiu.

Gorj Domino: Accident de muncă la Cariera Roșiuța! Un sudor a căzut de pe cupa excavatorului 02 și a fost operat la SJU. Cosmin Cîrșot, în vârstă de 45 de ani, sudor la Cariera Roșiuța a suferit un accident de muncă miercuri, la schimbul unu, pe excavatorul 02. Acesta făcea o intervenție mecanică, fiind urcat în cupa excavatorului. La un moment dat s-a dezechilibrat iar în cădere, agățându-se de un dinte al cupei, și-a tăiat tendonul la piciorul drept. A fost dus cu salvarea unității la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu unde a suferit o intervenție chirurgicală. Salariatul se află internat încă în spital, în Secția Ortopedie. Accidentul a fost declarat drept unul de muncă deși salariatului i s-ar fi sugerat de conducerea unității miniere să nu îl declare.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here