Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Primarul Romanescu află din presă ce se întâmplă în propriul partid. Primarul Marcel Romanescu, lider al organizației municipale a PNL Târgu Jiu, a aflat despre schimbările de la vârful partidului din care face parte din presă. Chiar el a mărturisit că nu a știut că Dan Vîlceanu a renunțat la funcția de președinte al PNL Gorj după ce a ales să fie în conducerea centrală a partidului, din calitatea de secretar general. A declarat totuși că, în locul deputatului Vîlceanu, el nu ar fi acceptat postul de la București. „Am o datorie morală pentru echipa mea”, a declarat Romanescu. Marcel Romanescu a declarat, la Radio Infinit, că a aflat despre schimbarea de la șefia PNL de la un jurnalist.

Gorjonline: Salarii mai mari cu 140 de lei pentru fiecare angajat al UATAA. Cei 139 de angajați de la UATAA Motru vor primi salarii majorate din acest an, cu 140 de lei net. Asta a decis conducerea unității, la negocierea noului contract colectiv de muncă, aflată în curs. În unitate nu sunt salariați cu minimul pe economie dar salariile nu sunt mari astfel că majorarea este binevenită. Angajații și-au încasat recent și lichidarea pe decembrie dar și tichetele de masă. UATAA a început anul sub cădelnița preotului care a zis amin peste instalația defectă ce lăsase orașul fără căldură și apă caldă de Anul Nou. Salariații au intrat în 2022 fără salarii dar la începutul acestei luni au luat și banii restanți și lichidarea pe decembrie. La pachet au venit și tichetele de masă.

Impact în Gorj: Elevii de la un cunoscut colegiu din Târgu Jiu amenință că nu mai participă la orele de Istorie. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj a declanșat o acțiune de verificare la Colegiul Național „Spiru Haret“ din Târgu Jiu, după ce mai mulți elevi și părinți ai acestora s-au plâns de comportamentul profesorului de Istorie, Elena Cornoiu. Elevii au amenințat că nu vor mai participa la orele de Istorie. De exemplu, jumătate dintre elevii dintr-o clasă din ultimul an de studiu sunt în stare de corigență pe primul semestru. „Este foarte mult. Doamna profesoară susține că are documente și că toate notele sunt justificate“, a transmis directorul Colegiului Național „Spiru Haret“, Flavius Boian. Elevii și părinții au depus mai multe reclamații la conducerea unității de învățământ, dar și la Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

Gorjeanul: În fiecare subunitate a CEO, fotografii de doliu ale angajaților decedați. După vestea deceselor a alți trei angajați ai CEO, în doar primele două săptămâni ale acestui an, mesajele de condoleanțe au umplut paginile de socializare, angajații companiei arătându-se tulburați de decesul colegilor, mai ales că aceștia aveau în jur de 55 de ani sau chiar mai tineri. Printre mesaje, a fost și unul în care cineva a propus ca fiecare salariat al CE Oltenia care a murit aflat în activitate să aibă o fotografie la intrarea în unitatea în care a lucrat. ,,În fiecare subunitate a CEO ar trebui puse, în bernă, tablourile colegilor decedați, fie înainte de pensionare fie după pensionare (după caz). Alte categorii sociale atrag serios atenția opiniei publice în astfel de cazuri. Nu fac referire la colegi din alte țări unde acest lucru este respectat cu sfințenie”, a fost mesajul unui salariat din minerit și energie.

Comment here