Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Salariată a CE Oltenia, în ajutorul gorjeanului care s-a înjunghiat când a văzut factura. O salariată de la Complexul Energetic Oltenia s-a oferit să-i plătească factura la energie electrică a bărbatului din Turburea, care a vrut să se sinucidă când a văzut suma de 800 de lei pe factura de energie, în condițiile în care trăiește dintr-un ajutor social de 120 de lei. Bărbatul s-a înjunghiat în abdomen, dar rana a fost superficială, pentru că soția lui a intervenit la timp. Primarul Ion Bîrcă a fost chemat la fața locului de fiul bărbatului, un copil de gimnaziu. “Era tăiat pe burtă, avea o plagă de doi centimetri. I-am zis să se liniștească, pentru că o să rezolvăm cu factura, dă-o naibii”, a spus Ion Bîrcă. Primarul din Turburea a avut surpriza să fie sunat de o femeie din Motru, salariată a CE Oltenia, care s-a oferit să plătească factura. “Mă așteptam să dea telefon un bogătaș, un om mare, care nu se uită la opt milioane”, a spus primarul.

Impact în Gorj: Prefect: „Sunt plătiți ca să nu facă nimic, pierd timpul degeaba!”. Adresabilitatea celor care doresc să se imunizeze anti-COVID a scăzut semnificativ la nivel de județ. Chiar și așa, în Gorj funcționează 14 centre de vaccinare, trei numai în Municipiul Târgu Jiu. Prefectul Marcel Iacobescu susține că o parte din ele ar trebui închise pentru că personalul „este plătit să piardă timpul degeaba”. Prefectul județului a avut o discuție cu directorul DSP Gorj în privința activității reduse din centrele de vaccinare. Personalul care activează acolo este plătit la ore lucrate, sume considerabile decontate de statul român. Oficialul de la Gorj consideră că nu se impune continuarea activității extinse, pentru că populația nu se mai vaccinează și nu mai există aglomerări în aceste centre.

Pandurul: Fost director, banii înapoi! Are de dat peste 400.000 de lei. Lovitură pentru Marian Negrescu, fostul manager al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Acesta are de restituit peste 80.000 de euro, bani încasați în perioada în care a condus teatru. Este vorba de cele 42 de contracte de colaborare pentru activități și prestații artistice pe care le-a încheiat atât în calitate de director al teatrului, cât și în calitate de colaborator. Contractele au fost anulate de instanță, după ce inspectorii de integritate au constatat că acestea au fost parafate cu încălcarea regimului juridic al conflictului de interese. Potrivit ANI, în perioada 2008-2013, Negrescu a încasat sume mari de bani pentru diferite activităţi pentru care nu avea calificarea necesară, dar pe care şi le aproba singur, cum ar fi regia şi scenariul unor piese sau întocmirea şi machetarea unor caiete-program.

Gorjeanul: Se pregătesc recrutările de șefi în CEO. Pe 27 ianuarie, acționarii CEO se întrunesc în ședință pentru a stabili data la care se va face recrutarea de personal pentru Consiliul de Supraveghere și Directoratul CEO. Actuala conducere a companiei este formată din oameni cu contracte de mandat care au beneficiat de prelungiri peste prelungiri. De mult timp, CE Oltenia nu a avut o conducere stabilă, pe o perioadă de patru ani. Astfel, acționarii vor stabili când va avea loc recrutarea de personal pentru cele șapte posturi din Consiliul de Supraveghere, for care la rândul lui va stabili când va avea loc recrutarea de personal pentru cele cinci posturi în Directoratul companiei. Consiliul de Supraveghere este locul în care politicienii, în funcție de ce partid s-a aflat la putere, și-au îndesat oamenii, perindând tot felul de personaje, unele mai controversate decât altele, la cârma societății de stat.

Comment here