Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Dan Vîlceanu s-a retras din funcția de președinte al PNL Gorj. Vîlceanu s-a retras de la conducerea PNL Gorj deoarece era incompatibil cu funcția de secretar general al PNL. Acesta a optat pentru funcția de secretar general, la Congresul din toamna anului trecut, astfel că a fost nevoit să renunțe la cea de președinte al filialei județene. La conducerea organizației PNL Gorj a fost numit interimar primarul orașului Novaci, Dumitru Leuștean.

Gorjonline: Sute de gorjeni au primit amenzile cu poșta! Veniți în țară să petreacă sărbătorile cu familia, AMENDAȚI de DSP. Gorjenii care s-au întors în ţară de sărbători se plâng că au primit amenzi de 2.000 sau 3.000 de lei, deşi aveau completate formularele de localizare a pasagerilor. Așa zisul PLF trebuia completat cu 24 de ore înainte de intrarea în România, iar cine nu-l completa atunci, putea merge la domiciliu și avea posibilitatea să facă asta în termen de 24 de ore, în caz contrar fiind sancționat. Reprezentanții DSP Gorj admit că au fost probleme cu aplicația, însă afirmă că amenzi vor primi atât cei care au omis să completeze formularul, cât și cei care l-au completat cu erori. Directorul DSP Gorj, Narcis Stoian, a afirmat că, din păcate, de la începutul anului inspectorii de sănătate publică au întocmit peste 700 de procese verbale de contravenție din cauză că n-au completat PLF sau l-au completat cu greșeli.

Pandurul: Procesul polițistului incomod, strămutat la Olt. Paul Feroiu, polițistul din Gorj trimis la tratament psihiatric după ce și-a supărat șefii, se judecă din nou cu Inspectoratul Județean de Poliție Gorj. Acesta vrea să revină la vechiul loc de muncă, la Serviciul de Acţiuni Speciale (SAS), de unde spune că a fost îndepărtat în mod abuziv. Procesul va avea loc în alt județ, la cererea polițistului. Luni, 10 ianuarie, Tribunalul Gorj a scos cauza de pe rolul instanței şi a înaintat-o spre soluţionare Tribunalului Olt – Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal. Agentul șef de poliție, campion la judo și tir, a fost declarat inapt din punct de vedere psihologic şi mutat de la „Mascați” la Logistică şi, mai apoi, la Ordine Publică. Feroiu a susținut că toate problemele i se trag de la faptul că a îndrăznit să le ceară șefilor săi să participe la orele de pregătire fizică și la cele de tragere în poligon.

Gorjeanul: Soțul Lăcrămioarei Pințea, director în compania OMV Petrom, care va construi parcuri fotovoltaice în parteneriat cu CEO. Complexul Energetic Oltenia a finalizat procedura selectării companiilor cu care se va afla în parteneriat pentru construirea celor opt parcuri fotovoltaice și două grupuri energetice pe gaze, acestea fiind traderul de energie Tinmar Energy și OMV Petrom. Aceste proiecte au fost incluse în „Planul de Restructurare al CE Oltenia” notificat Comisiei Europene în decembrie 2020, iar președintele Directoratului a declarat, public, că primul parc urmează să fie construit în acest an. În board-ul CEO, în poziția de membru al Directoratului, se află Lăcrămioara Deaconu Pințea, iar soțul acesteia, Viorel Pințea, ocupă o funcție importantă în conducerea OMV Petrom, fapt care a generat unele semene de întrebare cu privire la selecție și la strategia de creștere a afacerii.

Comment here