Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Gorj: 16 mii de măști la peste 34 de mii de elevi. Fără teste și măști pentru mai puțin de jumătate din elevii gorjeni, oficialii speră ca școlile să treacă cu bine peste acest val cinci al pandemiei. Grija mimată pentru educație este dată de gol de măsurile luate. În lipsa unor decizii ferme, autoritățile aruncă toată responsabilitatea în spatele părinților. „Recomandarea este foarte clară nu numai pentru elevi și profesori, ci și pentru părinti de a nu își trimite copiii la scoală dacă au cele mai mici simptome specifice”, transmite ministrul Sorin Câmpeanu. În Gorj au fost distribuite 16.000 de măști în condițiile în care numărul școlarilor depășește cifra 60 de mii. Pentru a scoate cămașa, Ministerul a transmis că din schema gratuităților se scad preșcolarii și elevii de la seral. Chiar și așa numărul beneficiarilor ar fi de 34.328 de elevi. Reprezentanții  Inspectoratului Școlar Gorj au comunicat că aceste măști vor fi folosite doar în cazuri de urgență.

Gorjonline: Nicio firmă din Gorj nu a depus oferte pentru noile investiții de la CEO. Cu toate că, inițial, a existat un interes din partea companiilor locale, în cele din urmă nu a fost depusă vreo ofertă din partea unor investitori autohtoni. Potrivit conducerii Complexului Energetic Oltenia, un număr de 17 companii mari din țară și din străinătate au fost deschise la colaborări cu producătorul de curent electric din Gorj pentru construirea de parcuri fotovoltaice și grupuri pe gaze naturale.  În cele din urmă 9 firme au accesat documentațiile și doar 3 au depus oferte la selecția organizată în ultima parte a anului trecut de Complexul Energetic Oltenia.

Pandurul: Trăiesc de mai bine de 10 ani în zgomot și mult praf de cărbune. Zeci de localnici dintr-un sat gorjean au ajuns la limita răbdării din cauza Termocentralei Rovinari. Este vorba despre locuitorii satului Rogojel, comuna Fărcăşeşti. Oamenii se confruntă de mai bine de 10 ani cu un zgomot infernal produs de termocentrală, dar şi cu praful toxic provenit de la cărbune. Au acţionat în instanţă, însă fără rezolvare. Termocentrala este la doar 200 de metri de casele oamenilor, iar 24 din 24 de ore nu aud decât zgomotul produs de cazanele care fac procesul de desulfurare. O parte dintre locuinţe au fost demolate, însă unii dintre ei au rămas să îndure. CE Oltenia le-a comunicat oamenilor că nu pot să fie strămutaţi, considerând că nu sunt afectaţi.

Gorjeanul: Potârcă a scăpat și de ultimul dosar penal. Fostul candidat la Președinția României, Constantin Ninel Potârcă, nu mai are probleme de rezolvat la instanțele de judecată, ultimul dosar în care a fost inculpat primind o sentință finală din partea Curții de Apel Craiova la sfârșitul anului trecut. Chiar înainte de Crăciun, magistrații au dat un verdict favorabil pentru „Obama din Meteor”, sentința fiind dispusă și în contextul în care prejudiciul din dosar a fost achitat integral. Potârcă a fost inculpat în acest dosar împreună cu un nepot de-ai săi, care are și el la activ condamnări din alte procese, judecata vizându-l și pe un individ din Iași. Cel din urmă le-a emis celor doi gorjeni câteva zeci de facturi pentru servicii fictive, pe care Potârcă le-a înregistrat în contabilitatea firmei sale. Anchetatorii au estimat paguba adusă bugetului de stat la peste un sfert de milion de lei, dar instanța a stabilit că suma e mai mică, de puțin peste 59.000 de lei. Banii au fost plătiți pe parcursul procesului și, astfel, inculpații au beneficiat de legislația care prevede pedepse mai blânde sau chiar deloc pentru cine stinge litigiul financiar cu statul. Inițial, la Tribunalul Gorj, magistrații dispuseseră pedepse cu executare pentru inculpați, care au fost contopite cu cele existente deja în cazierele acestora.

Comment here