Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Omul lui Vîlceanu, în cărți pentru Digitalizare. Iulian Popescu este în cărți pentru un post de ministru în Guvernul Ciucă. Secretar de stat în Ministerul Cercetării, vicepreședintele PNL Gorj se află pe lista scurtă pentru a prelua portofoliul de la Cercetare, Inovare și Digitalizare.Președintele PNL Florin Cîțu a confirmat că deputatul Sabin Sărmaș și secretarul de stat Iulian Popescu sunt cele două persoane vehiculate în partid pentru funcția de ministru al Digitalizării. Potrivit unor surse din partid, la începutul acestei săptămâni va avea loc o ședință care va stabili câștigătorul portofoliului de la Digitalizare.

Gorjonline: Ultimele mutări în Poliție! Cine sunt noii șefi de la Investigații Criminale, Permise și Pașapoarte. După pensionarea șefului Poliției Municipiului Târgu-Jiu, Nicolae Negrea, la conducerea instituției a fost împuternicit comisarul șef Viorel Savu, cel care a condus, în ultimii ani, Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Gorj. Adjunct al șefului Poliției Municipiului Târgu-Jiu rămâne comisarul de poliție Radu Mircea Vlădulescu. La comanda Serviciului de Investigații Criminale a fost împuternicit comisarul șef Constantin Cornelius Gîrbaci. La Permise auto și Înmatriculări, serviciu aflat sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Gorj, după pensionarea lui Ștefan Țacu, cel care a preluat conducerea este comisarul șef de poliție Nicolae Dinoiu, fostul șef al Compartimentului înmatriculări și evidență autovehicule. Și Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte, structură aflată sub autoritatea Instituției Prefectului, are șef nou, după pensionarea ofițerului Valentin Popescu. Cel care a preluat conducerea este ofițerul de poliție Nicolae Băloi.

Pandurul: Fost primar, pus să achite prejudiciul. Ion Băluță, fostul primar al comunei Logrești, este bun de plată. Tribunalul Gorj l-a obligat să achite un prejudiciu creat în mandatul său. Este vorba de circa 23.000 de lei, suma reprezentând dobânzi, cheltuieli de judecată și de executare silită „pentru neexecutarea de bunăvoie a obligației de plată stabilită printr-o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă”. Paguba a fost stabilită de Curtea de Conturi, iar primăria obligată să o recupereze de la fostul primar. Litigiul are la bază un contract încheiat cu o firmă pentru fosta Judecătorie Rurală Logrești. În anul 2015, după încetarea contractului, primăria a fost chemată în judecată pentru achitarea lucrărilor executate de SC Xantog SRL la fosta judecătorie transformată în cârciumă. Firma a avut câștig de cauză, iar primăria obligată să plătească peste 70 de mii de lei. Fostul edil a considerat că lucrările nu au fost bine executate, imobilul fiind într-o stare deplorabilă la data predării, în anul 2011. Instanța nu i-a dat dreptate.

Impact în Gorj: Muncitori indieni aduși să lucreze la drumul de „centură“. Societatea care construiește drumul de „centură“ al municipiului Târgu Jiu a fost nevoită să aducă muncitori indieni, după ce nu a găsit forță de muncă în România. Zece indieni vor începe să lucreze chiar din zilele următoare, după care vor mai veni și alții. „Se caută muncitori calificați și necalificați. Acum au adus indieni. Au finalizat documentele și vor fi văzuți la lucru. În primă fază vor fi zece și urmează să vină în continuare. Sunt multe documente de întocmit“, a spus Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova (DRDP) Craiova. Românii nu au fost interesați să muncească în domeniul construcției de drumuri, deși salariile oferite pornesc de la 3.000 de lei.

Comment here