Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Amenzi uriașe pentru trucarea licitațiilor. Sesizarea, făcută de CE Oltenia. Consiliul Concurenţei a sancţionat cu amenzi în valoare totală de aproximativ 521.000 euro șase companii pentru trucarea unor licitații organizate de Complexul Energetic Oltenia şi CET Govora, în perioada aprilie 2017 – februarie 2019, pentru achiziția de role și ghirlande de role. Șase companii au constituit asocieri în vederea participării cu ofertă comună la 12 proceduri de achiziţie publică organizate de Complexul Energetic Oltenia SA şi Centrala Electrică de Termoficare Govora SA în perioada aprilie 2017 – februarie 2019, potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenței. La majoritatea procedurilor de achiziţie, din perioada aprilie 2017 – februarie 2019 nu a existat concurenţă, deoarece singurul ofertant a fost asocierea formată din cinci sau șase companii implicate.

Gorjonline: Răsturnare de situație! Iată cine va fi secretar de stat la Energie. Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a lăsat să se înțeleagă, în declarațiile publice, că Andrei Maioreanu, propunerea partidului pentru funcția de secretar de stat în Ministerul Energiei, ar putea ocupa o altă poziție cheie ”într-o societate furnizoare de energie”. Printre numele vehiculate ca fiind susținute de PSD Gorj în vederea ocupării unor funcții politice, adică pe cea de secretar de stat la Ministerul Energiei a fost cel al lui Andrei Maioreanu, alături de Dragoș Drăghescu, în cea de subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Romeo Chiriac pentru cea de subprefect. Surse politice susțin că, deși forul de conducere al PSD la nivel central își dăduse acordul pentru ca Maioreanu să ocupe poziția de secretar de stat, acesta ar fi preferat un post cheie în board-ul producătorului energetic Hidroelectrica sau al operatorului de transport și de sistem  Transelectrica SA. Aceleași surse au avansat numele consilierului județean Constantin Ștefan pentru poziția de secretar de stat la Energie. Ștefan este angajatul CE Oltenia de mulți ani și se ocupă de tranzacțiile cu certificate de CO2.

Pandurul: Facturile majorate la gaze, indignarea primarilor. „Mi-a venit de trei ori mai mare”. Vestea că prețurile la gaz și la electricitate vor exploda în perioada următoare i-a pus pe jar pe mai mulți primari din Gorj. Unii dintre ei au primit deja primele facturi, fiind de trei ori mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut. Nici cele de la electricitate nu se anunță a fi unele mai mici. Primarul din Turburea, Ion Bârcă, spune că i-a ajuns o factură enorm de mare, fiind vorba despre peste 20.000 de lei doar la gazele naturale. Bârcă a declarat faptul că, pentru aceeași perioadă a anului trecut, nu a plătit mai mult de 7000 de lei. Primarul din Căpreni, Emil Cătănoiu, a declarat că factura de la instituții nu a ajuns încă, însă cea de la domiciliul său este de trei ori mai mare.

Gorjeanul: Vișan, fostul secretar de stat, în cărți pentru un post in Directoratul CEO. Doru Vișan, fost secretar de stat la Ministerul Energiei, demis din această funcție de către Ludovic Orban, la finalul anului 2019, ar fi iar în cărțile PSD Gorj pentru o viitoare promovare. De data aceasta, este vorba despre o promovare in Directoratul Complexului Energetic Oltenia. Doi liberali ar fi pe făraș, Constantin Bălășoiu și Gigel Jianu, iar în locul lor ar urma să fie promovați social-democrați. Doru Vișan este la pensie în acest moment, dar apare în lista de preferințe de profesioniști ai PSD.

Comment here