Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Un parlamentar acuză lipsa monitorizării stării de sănătate a angajaților CEO. Este vorba despre senatorul de Gorj, Cristi Rujan. Parlamentarul PSD face trimitere directă la ultimul deces care a avut loc la nivelul companiei. Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au deschis un dosar de cercetare a evenimentului mortal produs în data de 4 ianuarie, după ce un bărbat, în vârstă de 52 de ani, cu funcția de manevrant vagoane, salariat al ELCFU Motru, și-a pierdut viața la locul de muncă. Victima a fost găsită fără semne vitale, întinsă pe podeaua din vestiarul unității, de către un coleg, iar în urma manevrelor de resuscitare efectuate de către cadrele medicale a fost declarat decesul lucrătorului. Senatorul Cristi Rujan a declarat că la nivelul multor companii sunt programe complexe de monitorizare a stării de sănătate a salariaților și pentru depistarea unor boli profesionale grave.

Sabotorii: Când reîncep protestele minerilor pentru legea pensiilor. Minerii din Complexul Energetic Oltenia anunță, pe paginile de socializare, că reîncep protestele pe 11 ianuarie, pentru a cere pensionarea la 52 de ani. Zece luni au protestat aceștia anul trecut și au obținut o lege făcută în bătaie de joc, care nu le asimilează și perioada lucrată până acum condițiilor speciale de muncă, ci doar perioada de după intrarea în vigoare a legii. Protestele au fost anunțate după ce un salariat de 52 de ani, de la ELCFU Motru, a murit marți în vestiar. CE Oltenia mai are 11 mii de salariați, dar zeci dintre ei mor în fiecare an, la serviciu, acasă sau prin spitale, din cauza bolilor căpătate în anii de muncă grea.

Pandurul: Renunță la postul de director pentru cel de subprefect. Romeo Chiriac renunță la postul de director executiv al Agenției Județene de Ocupare și Formare Profesională Gorj pentru un post de subprefect. Aceasta este propunerea PSD pentru unul dintre cele două posturi de subprefect de Gorj. Deocamdată nu a fost făcută a doua propunere, pentru că postul este ocupat de liberalul Virgil Drăgușin, care are probleme grave de sănătate.

Gorjeanul: Pompierii de la Minprest au primit o sută de lei brut la salariu. Pompierii care prestează în cadrul carierelor din Complexul Energetic Oltenia au oprit greva, anunțată pentru prima zi a acestui an, după ce conducerea companiei a intervenit și le-a majorat salariile cu o sută de lei. Majorarea salarială este extrem de mică, 100 de lei brut însemnând 58 de lei net pentru fiecare salariat care a încasat la final de 2021 salariul minim pe economie, la fel ca personalul necalificat al Minprest.

Impact în Gorj: Drum plin de gropi dintr-un sat din Gorj reparat de localnici. Mai mulți localnici din Bumbești-Pițic, în frunte cu Alex Ducu, un tânăr antreprenor din județul Gorj care a reușit să pună pe picioare o afacere de succes în domeniul turistic, au reușit să repare singuri drumul plin de gropi din satul lor. Alex Ducu a construit „Căsuța răsturnată“, din satul Ponoare, după ce a văzut în Turcia o locuință de acest fel, care îi atrăgea ca un magnet pe vizitatori. Ideea sa are un mare succes. Turiștii care au venit, însă, la „Căsuța răsturnată“ s-au plâns de faptul că drumul este plin de gropi. Alex Ducu nu a mai așteptat intervenția lucrătorilor de primărie și a reparat drumul cu ajutorul unor localnici.

Comment here