Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Sindicaliștii SJA Gorj ies în stradă. La ședința Federației Naționale Sindicale Ambulanța din România, de la sfârșitul lunii august, la care a participat și liderul Sindicatului Salvamed Ambulanța Gorj, Ionel Ianc, totodată vicepreședinte la nivel central, s-a hotărât ca salariații serviciilor de ambulanță să picheteze Parlamentul, Ministerul Sănătății și Guvernul României, pe perioadă nedeterminată, până la rezolvarea cererilor acestora. Principala problemă este statutul personalului, dar la fel de importante sunt rezolvarea deficitului de personal și salarizarea. SJA Gorj are un deficit de personal de aproximativ 50%.

Pandurul: Budăi i-a mai mințit o dată pe mineri și energeticieni. Minciuni cu repetiție ale ministrului Muncii, Marius Budăi. Acum mai bine de două luni făcea promisiuni la Târgu Jiu legate de pensiile minerilor și energeticienilor și a dat un termen de trei săptămâni. Apoi a mai cerut un termen de încă trei săptămâni, dar au mai trecut încă trei și nu s-a întâmplat nimic. Ministrul Muncii a fost la Târgu Jiu pe 10 iulie, unde a discutat cu liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia pe marginea proiectului de lege aflat la Camera Deputaților, prin care ar putea fi redusă vârsta de pensionare a celor care lucrează în condiții deosebite, în această situație fiind și opt mii de mineri și energeticieni din Gorj. Proiectul a fost inițiat de parlamentarii PSD din Gorj, a trecut rapid prin Senat, că se apropia campania pentru alegerile europarlamentare, după care s-a blocat la Camera Deputaților. Mai mult, premierul Viorica Dăncilă a dat aviz negativ pe proiectul de lege, deși atunci când a fost în campanie la Rovinari promisese că îl susține.

Cum au fost primite autoritățile în zona cu pestă porcină: “Ce căutați e în frigider”. Autoritățile sanitar-veterinare din Gorj au trecut la uciderea în masă a porcilor din zona municipiului Târgu Jiu, în care au fost deja confirmate două focare. Pe strada Prelungirea Panduri au avut însă o surpriză. Pe o poartă încuiată au găsit un mesaj scris de mână pe o foaie de hârtie. “Suntem plecați la cei doi nepoței din zona 9 Mai pentru îngrijire. Revenim acasă în jurul orei 18.00. Ce căutați se află în lăzi frigorifice”, a fost mesajul lăsat de familia care locuiește acolo. Mesajul a fost făcut public de cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj, care nu au prea gustat momentul.

Gorj Domino: Pacient fără centură de siguranță în ambulanță și MEDICAMENTE EXPIRATE! Un asistent al SJA Gorj, amendat de RAED ARAFAT. O ambulanță cu numere de Gorj a fost oprită, miercuri, în curtea Spitalului Clinic de Urgență Floreasca, chiar de către şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne a observat că, deși autospeciala sanitară transporta un bolnav, asistentul medical se afla pe scaunul din față al mașinii, lângă ambulanțier. Arafat a solicitat o echipă din cadrul Direcției de Urgențe Medicale a DSU, care a constatat că pacientul era însoțit de un membru al familiei și niciunul dintre aceștia nu purta centurile de siguranță, așa că asistentul medical s-a ales cu o amendă de 2.000 de lei. Și mai grav este că, în urma controlului s-au descoperit și unele medicamente expirate în ambulanța de Gorj.

Impact în Gorj: Deputat filmat când și-a lăsat mașina pe „interzis“. Deputatul Elvira Șarapatin și-a parcat, joi, mașina, pe un loc interzis din zona centrală a municipiului Târgu-Jiu. Un trecător a filmat cu telefonul mobil momentul în care parlamentarul și-a parcat mașina într-o stație de taxi. Acesta a sesizat un polițist local care se afla în zonă, iar agentul a lăsat pe parbrizul mașinii o invitație la sediul Poliției Locale Târgu Jiu. Amenda în asemenea cazuri este cuprinsă între 100 și 300 de lei.

Complexul Energetic Oltenia inaugurează noul depozit de cărbune de la Cariera Roșia. Reprezentanții companiei spun că va corespunde tuturor cerințelor de mediu. „Așa cum a stabilit cu ceva timp în urmă conducerea CEO, în luna septembrie s-a promis că va fi finalizată investiția noului depozit de cărbune de la Roșia. Astăzi, noul depozit, pentru că cel vechi a fost închis, va deveni funcțional”, a transmis Ion Rușeț. Executarea lucrărilor a fost îngreunată de faptul că s-a renunțat la amplasamentul stabilit inițial din cauza blocajelor intervenite în negocierile purtate cu proprietarii de terenuri.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here