Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Să ajutăm o fetiță de trei ani să se facă bine. O fetiță de nici trei ani, cu chip senin, păr blond și ochi albaștri are nevoie de o mână de ajutor de la oamenii cu suflet mare. Amina este din Târgu Jiu și a fost diagnosticată cu nanism și discondroplazie osoasă (deformări de ax de genunchi – genu varum (genunchi în O). O operație ar putea-o ajuta să crească așa cum trebuie și să fie un copil normal, dar familia nu are banii necesari. Circa 30 de mii de lei este costul intervenției chirurgicale. Camelia Maracu este din Târgu Jiu, are 41 de ani și își crește singură fetița. Amina a început să dea semne de boală de când avea opt luni. Acum are aproape trei ani și are nevoie de însoțitor permanent.

Gorjeanul: 4 ianuarie, zi fatidică în CEO! Doi salariați ai ELCFU, morți la o jumătate de oră unul de altul. Nicoliță Mărunțelul și Gheorghe Ciocioman, ambii angajați ai ELCFU, primul la Motru, iar al doilea la Rovinari, au murit marți, la o jumătate de oră unul față de altul. Primul a fost găsit mort în vestiar, iar al doilea a decedat ca urmare a unui cancer, depistat cu doar o jumătate de an în urmă. Primul salariat avea 52 de ani, împliniți luna trecută. Cel de-al doilea tot 52 de ani.

Impact în Gorj: A fraudat concursul dar va ocupa postul cel mare! Metodologia privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat a fost atât de bine gândită de oficialii din Ministerul Educației încât un candidat prins fraudând a putut fi promovat pe o funcție de conducere. Este cazul directorului de la Liceul „Henri Coandă” care a încercat să înșele comisia de examen, la proba competențelor digitale, însă, a fost dat de gol de un document descărcat din mail datat cu un antet. În ciuda celor întâmplate, bărbatul va conduce frâiele unui liceu din Târgu Jiu, începând cu data de 17 ianuarie, pentru că modul de desfășurare al concursului nu prevede sancțiuni pentru cei care fraudează proba de interviu.

Gorjonline: Prețul certificatelor de CO2 și-a reluat creșterea: aproape 82 de euro. Vești proaste la început de an pentru Complexul Energetic Oltenia, din cauza certificatelor de CO2. Prețul acestora și-a reluat în forță creșterea la începutul acestui an, după o perioadă de câteva săptămâni de scădere. În momentul de față, prețul unui certificat de CO2 se apropie de 82 de euro. La un număr de 9 milioane de certificate care trebuie să fie achitate costurile trec de 700 de milioane de euro. Prin urmare, va fi nevoie de un ajutor financiar de la bugetul de stat în valoare de peste 500 de milioane de euro. Preţul certificatelor de CO2 a crescut spectaculos în ultimii ani. Pentru CE Oltenia ponderea preţului certificatelor de CO2 în costul unitar de producție a energiei electrice depăşeşte 60%.

Comment here