Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: S-a reluat furnizarea agentului termic către locuințele din Motru. Locuitorii au stat patru zile în frig. Locuințele din municipiul Motru au fost încălzite, luni, după patru zile în care caloriferele au fost reci. Motrenii au petrecut chiar și Revelionul în frig. Instalația Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) din municipiul Motru a fost repusă în funcțiune după ce avaria a fost remediată. „Au fost mai multe defecţiuni în lanţ. Am fost desemnat coordonatorul acţiunii de remediere a avariei şi reluarea furnizării agentului termic. Probabil că din cauza calităţii slabe a păcurii, care a dus la o defecţiune în lanţ: pompe arse, motoare şi aşa mai departe. S-a reușit repunerea în funcțiune a instalației“, a spus primarul Cosmin Morega.

Pandurul: Cadre militare din Gorj, trimise în judecată pentru abuz. Fostul comandant al Unităţii Militare 01541- Budieni din judeţul Gorj, Marin Bran, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, după ce ar fi achiziţionat bunuri la preţuri supraevaluate. Acesta este colonel în rezervă. Alături de el a fost trimis în judecată Laurenţiu Augustin Vîlceanu, locotenent colonel în rezervă, la data faptelor şef al Compartimentului Logistic din cadrul UM 01541 pentru abuz în serviciu, în formă continuată, şi complicitate la aceeaşi infracţiune. Procurorii militari anticorupţie notează în rechizitoriu că, în perioada octombrie 2011 – iulie 2015, Marin Bran şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de legea privind finanţele publice în sensul că ar fi achiziţionat bunuri la preţuri supraevaluate (materiale de construcţii, materiale electrice, etc.), iar în cazul celuilalt ar fi dispus achitarea unor servicii care în realitate nu au fost executate. Prejudiciul cauzat unităţii militare depășeșe 900.000 de lei.

Gorjonline: Un nou raport de control devastator la Serviciul de Ambulanță! Prefectul Iacobescu a cerut înlocuirea managerului, titrează Gorjonline. O nouă verificare a Corpului de Control al Instituției Prefectului Județul Gorj la Serviciul Județean de Ambulanță, finalizată în ultima zi a anului trecut și care a scos în evidență aspecte grave în activitatea instituției l-a determinat pe prefectul Marcel Iacobescu să ceară schimbarea din funcție a managerului Traian Claudiu Constantinescu. Este al patrulea raport de control efectuat, în 2021, la SJA Gorj iar concluziile sunt aceleași: managementul instituției ”nu poate realiza o bună gestiune financiară a serviciului prin asigurarea legalității, regularității, economicității, eficacității și eficienței în desfășurarea activității, aceasta împietând asupra îndeplinirii rolului principal de a presta serviciul public de asistență medicală de urgență și transport medical în condiții de calitate și siguranță”. În aceste condiții, chiar prin actul de control se recomandă Ministerului Sănătății să analizeze și să dispună, după caz, înlocuirea persoanelor care asigură managementul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Viceprimărița de la Logrești a dat ,,fără număr” la lăutari, în noaptea de Revelion! Din banii comunității, relatează Gorjeanul. Comuna Logrești pare un tărâm rupt din secolul trecut, iar dacă n-ar fi străbătută de DN 67B, Târgu-Jiu – Drăgășani, întoarcerea în timp nu ar părea deloc exagerată. Totuși, autoritățile locale au ținut neapărat să marcheze trecerea în 2022 într-un mod special, mai ales că la conducerea primăriei se află, din vara anului trecut, o femeie: Adela Elena Țană, viceprimărița ajunsă peste noapte la timona comunei. În ciuda restricțiilor impuse de pandemie, și în contextul în care în tot județul au fost interzise petrecerile în cluburi și discoteci, în noaptea dintre ani, la Căminul Cultural Logrești a fost spectacol cu lăutari,  pe care primăria a plătit 12.000 de lei.

Comment here