Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: UMILINȚĂ! Poliția te pedepsește de două ori! La coadă, în frig, la Serviciul Rutier. Atunci când plătești taxe și impozite către stat, te aștepți ca și statul, prin instituțiile sale, să se comporte corect cu tine. În caz că nu achiți la timp obligațiile către stat, suporți cel puțin penalități de întârziere sau și mai rău, poprire pe salariu și conturi, însă când statul te umilește, niciunul din reprezentanții săi nu suportă vreo consecință. Zeci de gorjeni așteaptă, zilnic, la coadă, afară, în frig, în fața Poliției Municipiului Târgu-Jiu ca să aibă acces la ghișeul Serviciului Rutier, pentru că în interiorul instituției nu are voie să intre decât un număr limitat de persoane. Măsura este cel puțin ilogică, în contextul relaxării restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19 și în condițiile în care la parterul clădirii e o sală destul de încăpătoare.

Impact în Gorj: Concluziile anchetei în cazul femeii care și-a rupt piciorul în spital. Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a finalizat ancheta în cazul unei paciente care a fost internată cu COVID-19, iar în perioada în care s-a aflat sub tratament, a suferit o fractură la picior și mai multe răni. Comisia a constatat că au fost respectate protocoalele medicale: „În opinia membrilor comisiei, personalul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a respectat protocoalele şi procedurile stabilite în conformitate cu reglementările legale în vigoare, nefiind identificate nereguli şi disfuncţionalităţi cu privire la cazul mediatizat“, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Județean de Urgență. ”Pacienta nu a respectat indicaţiile medicale şi s-a deplasat singură la baie, unde a căzut şi şi-a produs fractură proximală femur stâng cu deplasare, fiind internată ulterior (tot pe data de 29.11.2021), la Secţia de Ortopedie Traumatologie unde a primit tratament medical de specialitate în vederea consolidării fracturii. Pe data de 17.12.2021, pacienta a fost externată din Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu”, se arată în raportul întocmit.

Gorjeanul: Garda Națională de Mediu: Depozitul de la Bălești încalcă legea! Garda Națională de Mediu a constatat că depozitul NCR, care funcționează fix între casele din Bălești, încalcă legea. APM Gorj nu a luat niciun fel de măsură privind sistarea activității depozitului de deșeuri, chiar dacă sănătatea oamenilor este pusă în pericol. De notat este faptul că autorizația de mediu al NCR expiră la data de 27 decembrie. De asemenea, APM Gorj este instituția care a dat posibilitatea poluatorilor să funcționeze, chiar cu încălcarea legii, dând ,,asigurări” că totul funcționează în parametri normali.

Sabotorii: Cu ochii pe două posturi de director din CE Oltenia. Social-democrații gorjeni speră să obțină un post de secretar de stat în Ministerul Energiei, dar și funcții de conducere la Complexul Energetic Oltenia. Mandatele a doi membri ai Directoratului expiră pe 28 decembrie, fiind vorba despre Gigel Jianu și Cosmin Mitrică. Cel puțin unul ar putea fi înlocuit la acest final de an. “Nota de informare privind recrutarea personalului de conducere pentru ocuparea posturilor de membru al Consiliului de Supraveghere și membru al Directoratului”, este un punct pe ordinea de zi a adunării acționarilor din 27 decembrie. La CE Oltenia sunt ocupate toate posturile din CS, în general cu persoane susținute de PNL.

Pandurul: Un nou termen pentru aprobarea planului de restructurare. Se încheie anul și planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia nu a fost încă aprobat. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, marți, că se așteaptă ca în cursul lunii ianuarie „să primim un răspuns favorabil de la Comisia Europeană privind restructurarea Complexului Energetic Oltenia”. Marți, bugetul Ministerului Energiei a fost avizat de comisiile de specialitate, reunite, din Parlament. Este un buget echilibrat, a spus Popescu, care asigură plata compensaţiilor la facturile de energie electrică pentru consumatorii non-casnici, precum şi ajutorul de restructurare pentru Complexul Energetic Oltenia.

Comment here