Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Camere video la Secția de Psihiatrie în urma unui nou scandal amoros. O anchetă internă este în derulare, la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, în urma unor sesizări cu privire la o relație amoroasă între o doctoriță și un infirmier, care afectează modul de acordare a îngrijirii medicale. „Va fi pusă în aplicare această măsură pentru ca situații de acest fel să fie evitate și pentru ca să se poată verifica orice fel de incident“, a spus Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Un pacient a reclamat faptul că a așteptat în ambulanță aproximativ 40 de minute până când a fost primit, deoarece cei doi protagoniști ar fi avut alte probleme de rezolvat cu ușa închisă în cabinetul medicului, iar o altă sesizare se referă la efectuarea unor consultații medicale de către infirmierul iubăreț, care nu avea calitatea și pregătirea necesară, substituindu-se, astfel, medicului.

Gorjonline: Sindicaliștii din Penitenciarul Târgu-Jiu, la protest în capitală. Salariații din penitenciare, dar şi militarii rezervişti și polițiști, au anunţat că vor organiza proteste în mai multe oraşe din ţară înainte de Crăciun. Ei solicită să fie respectate legile privind salarizarea şi actualizarea pensiilor. Un astfel de protest va avea loc joi, în capitală. La acesta vor participa și sindicaliști din Penitenciarul Târgu Jiu. Protestatarii spun că nu solicită majorări de salarii sau pensii, ci respectarea legilor, aşa cum au fost adoptate de Parlament.

Pandurul: Câțiva localnici din Aninoasa, sprijin pentru o bătrână. Omenia-i lucru mare. Pe această idee au mers și câțiva cetățeni din localitatea gorjeană Aninoasa. Din puținul lor și cu ajutorul unor donații, au reușit să construiască o casă pentru o bătrână și fiul ei. Locuința celor doi se făcuse scrum în urma unui incendiu. Câțiva vecini au fost impresionați și și-au dat mâna pentru a-i ajuta. Cu bani puțini și cu voință de fier, au reușit să transforme un hambar vechi într-o casă. ”Acum punem plasă pe pereți, pentru că sunt foarte vechi. Apoi încărcăm și ne apucăm să facem o sobă, să avem sursa de căldură. Eu am preconizat ca cel puțin de Anul Nou să se întoarcă familia aici. Am cerut sprijinul cetățenilor care pot să vină să ne sprijine cu forța de muncă, cu orice, tocmai pentru a ajuta această familie necăjită”, a spus Tudora Petre, unul dintre localnicii din Aninoasa.

Gorjeanul: Măriri salariale în CEO, negociate în comisia mixtă: Majorare de 250 de lei. Angajații din Complexul Energetic Oltenia vor avea parte de măriri salariale, a anunțat președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu. Acesta a participat, luni,  la ședința comisiei mixte. ,,Deocamdată, sumele despre care s-a discutat nu sunt stabilite. Este vorba, cel puțin deocamdată, de o majorare de 250 de lei. Este nemulțumitoare pentru noi, vom negocia în continuare fiindcă, în opinia noastră, dată fiind și situația scumpirilor extrem de mari din ultimul timp, suma necesară ar fi de minim 500 de lei. Vom vedea, ne reîntâlnim și mâine (azi, n.red.)”, a spus Mitrescu. Președintele Sindicatului Energia Rovinari a mai spus că în ședința comisiei mixte, administrația și sindicatele au ajuns la un consens, și anume, ca actele adiționale individuale, care prevăd trecerea la condiții speciale, să ajungă în unitățile și subunitățile CEO, în următoarele trei săptămâni.

Comment here