Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Un salariat de la LCFU s-a sinucis în perimetrul Carierei Jilț Sud. Daniel Sprânceană, salariat al LCFU, subunitate a Complexului Energetic Oltenia, care lucra la întreținerea de linii de căi ferate, s-a sinucis, miercuri, în timp ce se afla la serviciu. Acesta s-a aruncat în lacul Cocoreni, de pe raza Carierei Jilț Sud. Colegii de serviciu au fost șocați, salariatul fiind găsit decedat în lac. Poliția a deschis dosar de moarte suspectă, ancheta fiind în curs.

Impact în Gorj: Sindicaliștii, trimiși să îi „liniștească” pe angajații din cariere. Liderii de sindicat din cele patru federații reprezentative din Complexul Energetic Oltenia sunt mobilizați în aceste zile în carierele miniere în special pentru a sta de vorbă cu salariații. Principala misiune a sindicaliștilor este de a-i calma pe angajați nemulțumiți în principal că nu vor putea să iasă la pensie în perioada următoare, așa cum se așteptau. Liderii trebuie să le explice oamenilor ce au discutat la ședința de la Parlament și ce garanții au că Legea nr. 197 va fi modificată, iar lucrătorii din producție care au vârsta de 52 de ani vor putea să iasă la pensie într-un timp rezonabil și nu după 25 de ani, așa cum reiese în prezent din actul normativ. Proteste au fost declanșate la începutul acestei săptămâni la carierele din zona Jilț.

Pandurul: CE Oltenia îi răspunde lui Miruță. Ce s-a întâmplat după decesul salariatului strivit de volă. Complexul Energetic Oltenia a răspuns într-un comunicat acuzațiilor aduse de deputatul USR Gorj, Radu Miruță, de la tribuna parlamentului. Acuzațiile parlamentarului au fost legate de decesul unui salariat, strivit de vola pe care lucra. “Au trecut 30 de zile și nu s-a demarat nicio anchetă serioasă!!! Vola ucigașă este abandonată pe câmp, nesigilată, neexpertizată! Cer public CEO să renunțe la orice tertipuri și să-și dea întregul concurs la aflarea adevărului integral despre moartea lui Petre Stoian. Inclusiv achitarea expertizei tehnice solicitate de ITM!”, a susținut Miruță. CE Oltenia a transmis că a pus toate informațiile la dispoziția instituțiilor care le-au solicitat. “În cazul tragicului eveniment care a avut loc în data de 09.11.2021, la UMC Roșia Peșteana – Sector Roșia, cercetarea pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii acestuia este efectuată de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, în conformitate cu prevederile art. 1161 al Normelor Metodologice de Aplicare a Legii SSM nr.319/2006 (aprobate prin HG nr.1425/2006)”, a comunicat CEO.

Gorjonline: Profesorul care a vrut să conducă 56 de școli din Gorj a ajuns director adjunct la Școala Gimnazială ”Gheorghe Tătărescu”. Profesorul de matematică de la Liceul Tehnologic nr.2 Târgu-Jiu care a depus un număr record de opțiuni la concursul directorilor de școli a optat, în final, pentru o unitate de învățământ gimnazial. Practic, profesorul a acceptat postul de director adjunct la Școala Gimnazială nr.1 din municipiu, preferând probabil să scape de liceele tehnologice care au o soartă incertă în perioada imediat următoare. Acestea ar putea fi comasate, astfel că posturile de conducere se vor diminua. Profesorul de matematică nu este singurul care a dat peste cap comisiile de concurs la examinarea orală a directorilor de școli. Acesta a mai avut o colegă, din Rovinari, care a optat pentru 48 de școli, după ce a trecut de proba scrisă.

Comment here