Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Primar dispărut, după ce arhiva primăriei a luat foc. Este șoferul de pe Defileu. Caz bizar în comuna Beleţi-Negreşti din judeţul Argeș, acolo unde primarul este dispărut de câteva zile. Mai exact de luni, ziua în care primăria a fost cuprinsă de un incendiu provocat, în care a ars inclusiv o parte din arhivă. Familia lui Mihai Marin a anunţat la Poliţie dispariţia, însă nu a dorit mediatizarea cazului. Primarul a fost reperat în județul Gorj, fiind implicat într-un accident rutier în Defileul Jiului. Ulterior a ajuns la spital, pentru îngrijiri medicale, dar a fugit din unitatea medicală. În incendiul provocat la primăria din Beleţi-Negreşti a ars și o parte din arhivă, care ar fi conținut documente incriminatoare pentru edil.

Impact în Gorj: S-a decis! Cum se împart primele funcții la Gorj! Negocierile purtate la centru păstrează același prefect, la Gorj. Liberalul Marcel Iacobescu rămâne la cârma Prefecturii Gorj. Pentru menținerea acestei poziții, liberalii au sacrificat o altă funcție, potrivit unor surse, cea de inspector general al Inspectoratului Școlar. Dana Constantinescu ar urma să părăsească scaunul de șef, social-democrații urmând să își numească un om pe această funcție. Strategia social-democraților a fost să recupereze funcția de prefect în județele în care au pierdut alegerile, în scrutinul trecut. Așa se face că la Gorj, unde au câștigat detașat fiecare competiție electorală, își pot îndrepta atenția spre alte funcții importante.

Pandurul: Negocieri la CE Oltenia, pentru creșterea salariilor. Liderii celor patru federații sindicale reprezentative din Complexul Energetic Oltenia au fost invitați la negocieri de administrație, ședința fiind programată pentru data de 20 decembrie. Negocierea vizează un act adițional la Contractul Colectiv de Muncă, ceea ce le va asigura salariaților o majorare salarială de la 1 ianuarie. Creșterea salariilor este și una dintre revendicările minerilor care protestează spontan de câteva zile în sălile de apel. Nu este vorba de o grevă organizată de sindicate, potrivit legii, aceasta nefiind posibilă în plin proces de negociere.

Gorjonline: Sistem video pentru chirurgie endoscopică la SJU. Un sistem performant pentru intervenții chirurgicale va fi cumpărat de Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Este vorba despre un sistem video pentru chirurgie endoscopică urologică. Acesta va intra în dotarea Secției Urologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Licitația pentru cumpărarea echipamentelor performante va avea loc pe 28 decembrie. Suma aprobată este de peste 300.000 de lei. Potrivit conducerii Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, achiziția pentru Secția Urologie va crește calitatea actului medical.

Gorjeanul: Cunoscut afacerist din Gorj, șeful partidului lui Dragnea. Organizația de la Gorj a partidului Alianța pentru Patrie l-a desemnat, recent, președinte interimar pe omul de afaceri Viorel Petcu, fost consilier local social-democrat la Târgu-Jiu, în mandatul trecut. Petcu este unul dintre cei mai potenți businessmani din județ, cu afaceri de aproape 6,5 milioane de euro, anul trecut, iar societățile la care este actionar activează în domenii precum energie, agricultură și comerț. Alături de Petcu, în conducerea AP Gorj, a fost cooptat, în funcția de secretar general Gheorghe Milosteanu, cel care deținuse aceeași funcție și la organizația județeană a social-democraților.

Comment here