Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Un politician anunță grevă generală la CE Oltenia, de luni. Poziție incredibilă a deputatului USR Gorj, Radu Miruță. Acesta anunță că, de luni, va fi grevă generală la Complexul Energetic Oltenia. Niciun lider sindical nu și-a asumat o astfel de afirmație și nici măcar nu ar putea fi îndeplinite, până luni, condițiile pentru o grevă generală. “Luni se va intra în grevă generală. Minerii vor opri productia de cărbune în toate carierele Complexului Energetic Oltenia”, a scris Miruță pe pagina de socializare. Joi a fost o grevă de avertisment, de două ore, la Cariera Lupoaia, iar astăzi va fi o întâlnire a parlamentarilor de Gorj cu liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia, pentru a găsi soluții în vederea pensionării minerilor și energeticienilor la 52 de ani.

Gorjeanul: Apele Române și Agenția Mediului întârzie să exprime un punct de vedere în legătură cu continuarea lucrărilor la microhidrocentralele de pe Jiu. Ministerul Energiei a lămurit situația privind investiția hidrotehnică de pe râul Jiu, într-un răspuns remis președintelui PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, în urma unei întrebări adresate ministrului Virgil Popescu. Practic, reprezentanții societății Hidroelectrica SA confirmă un paradox cunoscut deja, acela că instituții ale statului devin excesiv de minuțioase atunci când e vorba despre investiții extrem de importante ale societăților la care statul este acționar majoritar, iar documentațiile sunt avizate cu mare greutate. Concret, Hidroelectrica SA așteaptă de aproape patru luni, de la Agenția Națională de Protecția Mediului și Administrația Națională Apele Române, un punct de vedere asupra documentațiilor depuse, precum și stabilirea Calendarului pentru etapele finale ale autorizării, premergătoare obținerii Acordului de Mediu. Deputatul Mihai Weber a fost interesat să afle, de la Ministerul Energiei, oportunitatea finalizării proiectului de investiții la microhidrocentralele de pe râul Jiu, în contextul crizei energetice din România.

Pandurul: Revine în postul de director. Un nou proces a fost câștigat în instanță de fostul director al APIA Gorj, Constantin Negrea. La începutul verii, acesta fusese destituit pentru a doua oară din postul de director adjunct. „Anulează decizia nr. 1388/28.05.2021. Obligă pârâta să emită o nouă decizie prin care să reintegreze reclamantul pe funcţia publică deţinută anterior încetării raportului de serviciu. Obligă pârâta la plata către reclamant a drepturilor salariale” ase arată în sentința din 8 decembrie. În 2016, Negrea a fost declarat incompatibil de ANI pentru că a deținut simultan funcția de director al APIA Gorj și calitatea de expert tehnic judiciar în specializarea agricultură, calitate aflată în legătură directă cu atribuțiile din fișa postului. După ce a pierdut postul de director plin, Negrea a rămas și fără serviciu, dar instanța l-a reintegrat pe funcție.

Impact în Gorj: Ambasadorul Pakistanului în România, îndrăgostit de Transalpina. A vizitat localitatea Novaci. Ambasadorul Pakistanului în România a venit pentru a doua oară în acest an pe Transalpina. Zafar Iqbal a vizitat orașul Novaci, după care a mers la Rânca. Acesta s-a întâlnit cu autoritățile locale și cele județene. „Prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, a participat la manifestările culturale organizate cu ocazia vizitei în Novaci a Excelenței Sale Dr. Zafar Iqbal, Ambasador al Republicii Islamice Pakistan în România“, au transmis reprezentanții Prefecturii Gorj. De asemenea, ambasadorul a vizitat Liceul Teoretic din Novaci și casa muzeu a artistului popular Daciana Ungureanu, fiind impresionat de modelele desenate de aceasta pe obiecte de ceramică.

Comment here