Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Tensiune la CEO. Federațiile sindicale cer să se întâlnească cu autoritățile și factorii de decizie. Federațiile sindicale din cadrul Complexului Energetic Oltenia cer să se întâlnească, din nou, joi, la sediul Prefecturii Gorj, cu parlamentarii, ministrul Dan Vîlceanu, prefectul și președintele Consiliului Județean Gorj și cu membrii directoratului companiei, invocând ”situația de tensiune, nemulțumire și încordare a celor peste 11.000 de angajați ai societății”. Sindicaliștii vor discuții despre găsirea unor soluții ”pentru aplicarea Legii 197/2021 în spiritul pentru care a fost aprobată; întârzierea aprobării Planului de Restructurare al Complexului Energetic Oltenia; perspectiva producerii energiei electrice pe bază de cărbune”.

Pandurul: A murit Aurel Medințu. Medințu, fost director al Complexului Energetic Oltenia, s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani. Anunțul a fost făcut de foștii săi colegi de la termocentrala din Rovinari. Medințu a început activitatea ca inginer stagiar în anul 1971, ocupând mai multe funcții de conducere, ultima fiind de director al Diviziei Energetice a CE Oltenia, în 2013, făcând echipă cu fostul manager Laurențiu Ciurel. Zeci de persoane au postat mesaje de condoleanțe pe pagina de socializare a fiului său, și el angajat la CE Oltenia.

Sabotorii: Partidul lui Ponta, falimentar și executat silit. Pro România este primul partid din România care ajunge să nu mai poată beneficia de subvenția lunară din cauza datoriilor. Autoritatea Electorală Permanentă trimite toți banii către un executor, nu la partid. Din luna septembrie, conform datelor Autorității Electorale Permanente, Pro România nu mai poate face nici o cheltuială din ce primește de la bugetul de stat. În acest an, Pro România a beneficiat de o subvenție de peste 3.2 milioane de lei (peste 640.000 de euro), datorită scorului înregistrat la alegerile locale. La parlamentare, partidul nu a trecut de pragul de 5% pentru avea reprezentare în forul legislativ. Din cauza datoriilor acumulate de Pro România, Autoritatea Electorală Permanentă a fost informată că trebuie să vireze suma către un executor.

Gorjeanul: Șefii din CE Oltenia, acuzați de furturile de motorină din utilajele carierelor. Petre Stoian a fost un angajat al CE Oltenia care a murit, strivit de propriul utilaj, la începutul lunii noiembrie a acestui an. De atunci, nicio autoritate nu a venit cu explicațiile acestei tragedii, nici conducerea companiei, Poliție sau ITM Gorj. În cel mai bun caz, ancheta continuă. Dar angajații din minerit spun că vinovații în acest caz se bucură de tergiversarea cercetării și că, până la urmă, totul va fi mușamalizat. O parte dintre salariații CEO consideră că utilajul s-a oprit fiindcă a rămas fără motorină, iar Petre Stoian nu a mai putut face nicio manevră. Mai mult, revolta angajaților scoate la suprafață o situație extrem de gravă: șefii din cariere ar goli utilajele, de fapt, chiar ar fura motorină.

Impact în Gorj: Nereguli la Cariera Jilț Sud în privința distribuirii echipamentului de protecție. A prins cine a putut. O parte dintre salariații Carierei Jilț Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), nu a reușit să intre în posesia echipamentului de lucru pe perioada rece. Echipamentele au venit într-un număr redus și s-au terminat. „La Jilț Sud consider că s-a produs o neregulă, pentru că echipamentul, care a fost în magazie în luna decembrie și nu a fost ridicat, nu s-a  mai dat. Eu am pierdut cizmele. La noi a avut loc schimbarea magazionerului și nu a mai avut cine să ni le dea. Ații au pierdut mai multe. De asemenea, la Jilț Sud nu au ajuns pufoaicele“, a spus Vasile Tivig, sindicalist și salariat al carierei. Acesta a precizat că a avut o discuție în acest sens și cu președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan.

Comment here