Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Primă de 1.500 de lei la CE Oltenia. Când intră banii! Cei peste 11.000 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia vor primi, astăzi, prima 1.500 de lei, de Ziua meseriei. Prima va fi dată sub formă de tichete cadou și este impozabilă 10%. Tot astăzi, salariații primesc prima de Moș Nicolae, de 100 de lei pentru fiecare copil aflat în întreținere. Angajații CEO au mai fost informați că pe 10 decembrie primesc bonurile de masă, lichidarea pe luna trecută va fi pe 13 decembrie, iar avansul va fi dat în această lună pe data de 23 decembrie. Economia la fondul de salarii va fi în jur de 380-400 de lei net, urmând ca sindicatele și administrația să stabilească data acordării.

Impact în Gorj: Avioane care vor efectua curse tip charter vor putea ateriza în județul Gorj. Avioanele ar putea să aterizeze pe un aerodrom aflat lângă municipiul Târgu-Jiu. Este vorba de aerodromul care aparține unei firme private. Cei care îl administrează vor să îl dezvolte și au pregătit un proiect cu finanțare europeană. ”Sunt convins că nu peste mult timp, aerodromul va putea să primească avioane charter cu 20 de locuri. De exemplu, un grup de turiști sau o delegație de oameni de afaceri pot ajunge mult la repede la Târgu-Jiu. Este unul dintre proiectele pregătite, care, dacă va fi acceptat, suntem hotărâți să îl promovăm și să facem la Barza un aerodrom care să poată primi curse tip charter. Ar însemna o mare deschidere pentru județul Gorj“, a spus Dumitru Mărgeloiu, vicepreședintele Asociației Oamenilor de Afaceri Gorjeni 2017.

Gorjonline: Decizie în dosarul medicului Neață! Ce au decis judecătorii. Magistrații Tribunalului Gorj au luat în discuție, joi, dacă se mai impune măsura preventivă dispusă împotriva medicului Gheorghe Neață, trimis în judecată pentru mai multe infracțiuni de luare de mită. Judecătorul a decis menținerea măsurii arestului la domiciliu a chirurgului, ca fiind temeinică și legală. Se impune această măsură preventivă și după trimiterea sa în judecată. La finele săptămânii trecute, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată a medicului chirurg pentru săvârşirea a 17 infracţiuni de luare de mită, 2 infracţiuni de luare de mită în formă continuată, câte 3 acte materiale fiecare şi 3 infracţiuni de luare de mită în formă continuată, câte 2 acte materiale fiecare. Procurorii au reținut, în timpul anchetei, că Neață, medic chirurg în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a primit de la mai multe persoane sume de bani sau bunuri, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu și au dat publicității lista cu sumele primite de acesta, cu titlu de mită, într-un interval de câteva luni.

Pandurul: Târgu Jiu va fi Capitala Tineretului în 2023. Municipiul Târgu-Jiu va fi Capitala Tineretului din România în anul 2023, câștigând finala unde a concurat cu Craiova și Sfântul Gheorghe. Asta va însemna că în 2023 vor fi organizate zeci de eveniment pentru tineri, la Târgu Jiu. Organizatorii competiției și-au motivat alegerea: “Echipa de la Târgu-Jiu propune un concept creativ, #YouthURL (UnLearn, ReLearn, Learn), care are drept pilon central învățarea. Așadar, etapele de dezvățare, reînvățare și învățare, cuprind activități pentru tineri, dar nu numai, și sunt transpuse într-o serie de activități diverse, de la acțiuni de voluntariat, podcasturi, cursuri, consiliere, aplicații mobile, imnul tinerilor, cafenele publice până la competiții și crearea unor spații destinate tinerilor”.

Comment here