Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Romanescu își caută viceprimar la PSD. Alianța PNL – PSD ar putea fi impusă și în teritoriu, ceea ce ar însemna schimbare de majorități și implicit de viceprimari. La Târgu Jiu, primarul liberal Marcel Romanescu are viceprimar de la Pro România, pe Gabriel Coica. Liberalul se vede colaborând cu PSD, dar nu cu orice viceprimar. I-ar agrea pe Ciprian Florescu, Marcela Mrejeru sau Tiberiu Tătaru. Marcel Romanescu a declarat că nu-i va accepta pe postul de viceprimar al Târgu-Jiului pe pesediștii Eduard Lădaru sau Luis Popa. Președintele PSD Gorj, Mihai Weber, a spus că la el în casă nu îi face regulile cineva de la alt partid.

Gorjonline: Noua alianță și-a instalat viceprimar la Mătăsari! Ionescu, emanat de frăția PNL-PSD. Omul de afaceri Dorin Ionescu, președintele PNL Mătăsari, a fost ales, joi, 25 noiembrie a.c., viceprimar al comunei, cu votul larg al consilierilor PSD. Noul viceprimar este un apropiat al primarului social-democrat Gheorghe Gaspar, iar la alegerile locale de anul trecut a fost surclasat, la o distanță de 127 de voturi de amicul său. Ședința a debutat cu vociferări din partea consilierilor PNL și PSD, iritați că aleșii USR transmiteau live ședința și au invocat faptul că au dat ”o decizie” privind interzicerea filmării ședințelor. Ionescu este om de afaceri, iar firma pe care o administrează, Andredoran Business SRL, care deține mai multe spații comerciale, a avut o cifră de afaceri, anul trecut, de 2,1 milioane de lei și un profit de 98.000 de lei.

Sabotorii: Primele posturi în Directoratul CEO se vacantează în decembrie. Intră oamenii PSD? Complexul Energetic Oltenia are cinci directori numiți cu susținerea PNL, dar situația s-ar putea schimba după intrarea PSD la guvernare. Primii directori cărora le expiră mandatul sunt Cosmin Mitrică – penelist din Craiova și Gigel Jianu, fostul primar liberal din Motru. Mandatele lor expiră la finalul acestui an, pe 28 decembrie. Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a declarat că social-democrații se vor implica în conducerea acestei companii. “O să ne implicăm în tot ceea ce înseamnă poziții de decizie, de execuție, mai ales în această unitate economică”, a spus Weber, precizând că va susține profesioniști.

Gorjeanul: Fost primar din Gorj, recidivist, condamnat din nou. Situația penală a fostului primar din Bâlteni, Gheorghe Păsărin, devine una tot mai complicată. El a fost condamnat vineri într-un nou dosar penal în care este inculpat, Judecătoria Târgu-Jiu dispunând o pedeapsă cu suspendare împotriva sa pentru acuzația de conflict de interese. A primit o condamnare de 1 an și jumătate, pe care magistrații au contopit-o cu o alta, anterioară, pe care o altă instanță a dispus-o și care este definitivă. Magistrații i-au interzis, de asemenea, fostului primar, ca pentru o perioadă de 10 ani să poată ocupa o funcție publică, verdictul nefiind definitiv. Sentința de acum a fost dată de instanță după nu mai puțin de 6 amânări, verdictul fiind așteptat încă de la începutul toamnei. Păsărin și-a început mandatul de edil în iunie 2012, iar la scurt timp a început să facă plăți de circa 400.000 de lei către firma soției sale, pe care el o administrase până să devină primar.

Impact în Gorj: Șef nou la Edilitara. Au avut loc modificări în structura societății Edilitara. Alexandru Zaharia a fost înlocuit cu un apropiat al primarului Marcel Romanescu, membru PNL. „De astăzi, Adrian Dăianu conduce societatea Edilitara. Este un specialist căutat de mari companii autohtone dar și din afara țării și are o carieră impresionantă. În echipa care coordonează activitatea societății rămâne domnul Alexandru Zaharia, un om cu o experiență vastă, a cărui activitate este foarte apreciată. De asemenea, profesorul universitar doctor Dorel Chirițescu este noul președinte al Consiliului de Administrație al Edilitara. Vom avea un volum uriaș de lucrări la Târgu Jiu și ne bazăm pe societatea Edilitara, a cărei activitate o vom susține așa cum am făcut-o și până acum. Urez echipei de conducere și membrilor consiliului de administrație succes în activitate și sunt convins că rezultatele muncii lor se vor vedea curând!”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

Comment here