Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Zeci de porci uciși marți la Târgu-Jiu. Direcția Sanitar-Veterinară Gorj trece la acțiuni mai dure pentru prevenirea extinderii pestei porcine, asta după ce la Târgu Jiu au fost confirmate două focare. “A fost o acțiune marți de ucidere preventivă a porcilor în Târgu Jiu, pe străzile Luncilor, Slobozia, unde am ucis 30 de porci. Acțiunea s-a derulat bine, vom continua miercuri, sperăm să o terminăm”, a spus directorul Nicolae Călescu. Pesta porcină a fost ținută un an și jumătate departe de județul Gorj, dar în această vară focarele au fost confirmate unul după altul.

Depozitul de cărbune de la Roșia, inaugurat vineri. Complexul Energetic Oltenia anunță că inaugurarea noului depozit de cărbune de la Cariera Roşia va avea loc vineri. Sunt invitați oficiali din Ministerul Energiei, Consiliul Județean Gorj, Instituția Prefectului, Agenția pentru Protecția Mediului și Garda de Mediu, de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, primăriile Rovinari și Fărcășești, dar și reprezentanți ai firmelor care au lucrat la noul depozit: Uzimet Industry, Artego, Grimex, MARSAT, Trefo, Armeanca Prest. În câteva zile, va putea fi depozitat aici lignitul necesar pentru alimentarea Termocentralei Rovinari.

Impact în Gorj: Ciocea rămâne în funcția de primar al comunei Bustuchin. Ion Ciocea își păstrează, deocamdată, funcția de primar al comunei Bustuchin. Instanța de judecată a Tribunalului Gorj a admis, ieri, solicitarea edilului de suspendare a executării hotărârii Conferinţei Extraordinare a PSD Gorj prin care se constată demisia din PSD a lui Ciocea, prin candidatura sa ca independent în anul 2016 la Parlamentul României. „Dispune suspendarea executării actului administrativ reprezentat de Hotărârea nr 3 / 20. .06.2019 adoptată in ședin?a Conferinţei Extraordinare a PSD Gorj până la pronunţarea instanţei de fond cu privire la anularea actului administrativ atacat. Ia act că reclamantul nu solicită cheltuieli de judecată. Sentinţă executorie de drept. Cu drept de recurs, care se va depune la Tribunalul Gorj, în termen de 5 zile de la comunicare“, se arată în sentința judecătorească.

Gorjeanul: Și-a întins patul în fața Primăriei Bîlteni! Un localnic, în greva foamei. Andrei Petre din Cocoreni, comuna Bîlteni, a dormit, luni noapte, în fața primăriei din localitate, omul intrând  în greva foamei, nemulțumit de actele primite de la instituție, în legătură cu un teren din localitate.

Gorjenii dau din coate pentru actele necesare pentru Casa Verde! Cinci firme așteaptă solicitări, cozi la OCPI. Cinci societăți comerciale din Gorj pot asigura instalarea de panouri fotovoltaice pentru gospodăriile celor care vor să apeleze la programul guvernamental ,,Casa Verde”, care începe pe 9 septembrie. Modalitatea de înscriere diferă, anul acesta, beneficiarii se vor adresa firmelor acreditate de Administrația Fondului pentru Mediu. Dosarul de finanțare se va înscrie pe o platformă online, pusă la dispoziție de Administrația Fondului pentru Mediu iar doritorii nu se vor mai duce personal cu plicul sigilat la APM, așa cum s-a întâmplat în anii precedenți. În Gorj, societățile incluse în programul Casa Verde sunt: ELPROMEX CONSULT SRL, FEVALDAN SERVICE SRL, MECANOELECTRICA SRL, DARCOM GROUP SRL, ELECTROCONSTRUCȚIA ELCO TÎRGU JIU SA.

Gorj Domino: Invențiile șefilor din minerit, aruncate zilnic la gunoi! Compania prejudiciată de miliarde. Mai mulți actuali și foști șefi din minerit și-au pus numele pe niște brevete de invenție în urma cărora excavatoarelor din carierele miniere din Motru le-au fost făcute modificări. Inventatorii, zece la număr, au primit prime pentru aceste modificări. Reductoarele de marș ale excavatoarelor respective se strică, însă, cu zecile, periodic, la unitățile miniere formându-se adevărate cimitire de astfel de piese de mare capacitate. Pe brevet apare numele lui Mihai Dafinoiu, actual director la EMC Motru, al lui Cosmin Trufelea, vehiculat de ALDE pentru o promovare ratată în Directorat dar și a altor foști șefi din minerit, în prezent la pensie.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here