Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Gorjenii revoltați! Gard metalic de doi metri, montat în Kaufland, pentru a separa persoanele vaccinate de cele nevaccinate. Într-unul din cele mai frecventate hipermarketuri din Târgu-Jiu a apărut un gard metalic care separă persoanele vaccinate anti-Covid de cele nevaccinate. Măsura a provocat indignarea gorjenilor care spun că imaginile duc cu gândul la o perioadă neagră a istoriei, nu au nicio legătură cu sănătatea sau demnitatea umană și cer desființarea acestora. Gardurilr de doi metri înălțime sunt învelite în folie de plastic. Încă de la intrare există un panou prin care clienții sunt informați cu privire la circuitul din magazine: în partea dreaptă, la spațiile comerciale cu produse nealimentare, au acces doar cei vaccinați, pe baza certificatului verde, iar prin stânga poate intra toată lumea, indiferent dacă deține sau nu certificat verde, spre zona standurilor cu produse alimentare. În două puncte al hipermarketului, gardul este întrerupt pentru ca persoanele nevaccinate să aibă acces spre farmacie și toalete. În alte orașe din țară, autoritățile au stabilit că măsura este ilegală și au cerut demontarea separatoarelor.

Pandurul: Detalii terifiante cu privire la bebelușul îngropat: ”L-am pus în dulap, crezând că va da un semn de viață!”. Descoperire macabră într-o localitate din Gorj. Osemintele unui bebeluş au fost găsite în spatele unei case din Licurici. Totul s-a întâmplat în urmă cu mai bine de 2 ani, atunci când trupul pruncului a fost îngropat la aproximativ un metru în pământ. Descoperire a fost făcută în urmă cu două zile, fapta fiind anunţată chiar de către o rudă a familiei în cauză. Femeia care a anunţat că în spatele casei este îngropat un bebeluş este chiar mătuşa mamei copilului. Bătrâna, suparată că nu se poate înţelege cu familia pe o parcelă de pământ, a sunat la poliţie şi a anunţat ce s-a întâmplat în urmă cu mai bine de doi ani. Mama pruncului are acum 21 de ani şi povesteşte cum s-a întâmplat totul.

Impact în Gorj: Reprezentanții UCB, retrași din comisiile de concurs pentru ocuparea funcțiilor de directori de școli. Reprezentanții Universității „Constantin Brâncuși“ din cadrul comisiilor de concurs de la proba interviu pentru ocuparea funcțiilor de directori de unități de învățământ din județul Gorj au fost retrași de către conducerea instituției de învățământ superior. „Consiliul de Administrație din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din   Târgu Jiu a aprobat solicitarea de retragere a reprezentanților universității ce fac parte din comisiile de examinare pentru concursurile  de ocupare a funcțiilor vacante de director, respectiv director adjunct, din unitățile de învățământ preuniversitar (proba interviu), în urma sesizărilor privind modul de desfășurare a concursurilor“, se arată într-un comunicat de presă al Universității „Constantin Brâncuși“.

Sabotorii: Vîlceanu, mesaj pentru PSD: Fără ajustări pe PNRR. Ministrul interimar al Finanțelor Dan Vîlceanu a primit aviz pozitiv în guvernul Ciucă pentru un alt minister – al Investițiilor și Proiectelor Europene. Vîlceanu le-a transmis celor de la PSD că nu se pot face modificări pe PNRR. „Nu, până în 2023 nu se pot face modificări pe PNRR, nici măcar ajustări. Aş vrea să subliniez încă o dată că nu vorbim despre modificarea PNRR, ci de ajustările la această etapă care se va întâmpla în 2023”, a declarat Dan Vîlceanu. La ieșirea din comisii acesta a declarat că nu există nicio gaură în buget, aşa cum susţinea Raluca Turcan.

Comment here