Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Caz de pruncucidere în județul Gorj. Osemintele unui nou-născut au fost descoperite în apropierea unei locuințe din comuna Licurici. Oasele erau îngropate la o adâncime de aproximativ un metru.„Este înregistrat un dosar penal la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj în care se efectuează cercetări cu privire la posibilitatea săvârșirii unei infracțiuni de omor asupra unui membru al familiei”, a spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Cristina Ciobanu. Suspecte sunt o mamă și fiica ei. Potrivit localnicilor, întâmplarea macabră ar fi avut loc în urmă cu aproximativ doi ani, când au existat bănuieli că tânăra este gravidă. Copilul ar fi fost născut viu și ar fost lăsat să moară.

Pandurul: Cer rezerva la fond și salarii mai mari la CEO. Salarii mai mari cu 250 de lei de la 1 ianuarie. Asta este solicitarea transmisă marți de cele patru federații reprezentative din Complexul Energetic Oltenia. “Creșterea salariilor de bază din grila de salarizare cu suma de 250 de lei, începând cu data de 01.01.2022, ținând cont de creșterea salariului minim dat de HG 1071/2021 și de demotivarea salariaților calificați și înalt calificați, fără această creștere, prin încheierea unui act adițional la CCM, cu aplicabilitate de la 01.01.2022”, se arată în adresa semnată de liderii patru federații sindicale. Sindicatele mai vor distribuirea către salariați a rezervei la fondul de salarii și încadrarea în condiții speciale a categoriilor din CCM, fără condiționarea de alte proceduri administrative.

Gorjeanul: Un director al CEO n-a mai venit la serviciu din vară! Sindicatele îi cer demisia. Unul dintre directorii CEO nu a mai fost văzut la serviciu din vara acestui an. Este vorba despre Lăcrămioara Diaconu Pințea, membră a Directoratului CEO. Președintele sindicatului Cartel Alfa din Gorj, Alin Munteanu, îi cere acesteia demisia din funcție și a directorilor care se ocupă de vânzarea de energie. În prezent, CE Oltenia vinde energie la prețuri de nimic, deși alte companii fac mari profituri în această perioadă. În opinia liderilor de sindicat, dacă CEO ar fi putut vinde la prețurile actuale ale pieței, compania și-ar fi putut plăti, fără niciun ajutor, certificatele de carbon. CEO are contracte bilaterale încheiate pe termen lung, la prețuri ridicol de mici, contracte făcute, după cum spun liderii, la cererea Lăcrămioarei Pințea.

Gorjonline: Ministrul care credea că minerii au pensii speciale revine în forță. Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, propunerea PSD pentru același portofoliu, care era convins că minerii au pensii speciale, revine în forță.  Budăi a avut o ieșire publică în perioada în care era ministru al Muncii, afirmând despre mineri că se află în categoria beneficiarilor de pensii speciale. Budăi a fost aspru criticat pentru afirmațiile sale care au dezinformat publicul. Ulterior, liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia au spus că minerii chiar ar merita să primească pensii speciale, având în vedere condițiile în care au lucrat și lucrează. De Marius Budăi va depinde acum proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea Legii 197 din 2021, privind scăderea cu 13 ani a vârstei de pensionare la Complexul Energetic Oltenia.

Sabotorii: A început realizarea unui parc de 12 hectare la Târgu-Jiu. O firmă gorjeană a demarat lucrările pentru parcul care va fi realizat în zona Narciselor, pe terenul preluat de Primăria Târgu-Jiu de la fosta unitate militară. “RÂNCASKI SRL se numește societatea care a câștigat licitația și care a început măsurătorile în zonă. Aceasta este reprezentată de domnul Mitroi Cătălin și deține o experiență vastă în domeniu, având dezvoltate mai multe proiecte similare”, a transmis primarul Marcel Romanescu. Investiția este de trei milioane de euro, parcul fiind amenajat pe 12 hectare. “Spațiile verzi vor fi vaste, cu 10 hectare de gazon, 2500 de arbori din specii de valoare, totul dotat cu sistem de irigații care să acopere întreaga suprafață. Vor fi 10.000 metri pătrați de alei, un loc de joacă mare, de 650 de metri pătrați, amfiteatru în aer liber de 1300 de metri pătrați, un punct de informare și de închiriat biciclete, iar iluminatul va fi asigurat de un sistem modern cu 200 de stâlpi”, a mai spus primarul.

Comment here