Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii.ro: Miner decedat la serviciu. I-a venit rău lângă utilaj! Este din nou doliu în minerit, după ce un salariat al Complexului Energetic Oltenia a murit la serviciu. I s-a făcut rău, a căzut din picioare și acum colegii vorbesc despre el la trecut. „Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au deschis dosar de cercetare a evenimentului mortal, după ce un bărbat în vârstă de 48 de ani, angajat ca lăcătuș mecanic în cadrul unei unități miniere de pe raza comunei Bâlteni și-a pierdut viața la locul de muncă. Victima a acuzat brusc o stare de rău și a căzut din picioare“, a transmis ITM Gorj.

Pandurul: Fostă directoare de liceu, nota 2 la interviu. Situație bizară la concursul pentru directorii de școli. O fostă directoare de liceu, care a trecut de proba scrisă a examenului, a fost taxată dur la interviu, unde a fost notată cu 2,20. Este cea mai mică notă obținută în prima zi a interviurilor la care au participat 20 de candidați. Potrivit unor surse neoficiale din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj este vorba de Adela Rușeț, fosta directoare a Colegiului Tehnic Motru. Soția ex-inspectorului școlar Nicolae Rușeț a fost singura candidată pentru postul de director plin, după ce a reușit să treacă la limită de proba scrisă, unde a obținut nota 7,20.

Gorjeanul: SCANDAL! Protestul minerilor și energeticienilor, catalogat drept ,,Dansul caprei”! Neaplicarea Legii 197/2021 privind pensionarea anticipată a minerilor și energeticienilor a generat dispute aprinse între liderii angajaților CEO care au protestat aproape o jumătate de an în Piața Prefecturii pentru adoptarea actului normativ. Nicu Bunoaica, sindicalistul de la Lupoaia, a anunțat o manifestație pentru ca așa-zisa ,,Lege Miruță” să fie aplicată așa cum a fost adoptată și îi acuză pe foștii săi colegi de protest, pe care-i numește ,,boși”, Manu Tomescu și Vasile Tivig, că susțin varianta grupului de lucru care a propus modificarea și completarea legii printr-o Ordonanță de Urgență a Guvernului. De cealaltă parte, Vasile Tivig ridiculizează manifestația lui Bunoaica, pe care o numește ,,eveniment tradițional” și ,,dansul caprei”.

Impact în Gorj: Refuză testarea elevilor. „Niciun salariat din învățământul preuniversitar nu poate fi constrâns să realizeze testarea elevilor”. Metoda de testare a elevilor este contestată de sindicatele din învățământ. În Gorj acestea amenință cu proteste pe motiv că “niciun salariat din învățământul preuniversitar nu poate fi constrâns să realizeze testarea elevilor”. “Biroul Operativ al USLI Gorj solicită Guvernului României să dispună Ministerului Sănătății să reevalueze Instrucțiunea privind procedura de lucru privind realizarea testării cu teste rapide antigen din salivă, pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 a elevilor în unitățile de învățământ. Acest act administrativ cu caracter normativ va avea drept efecte blocarea activității unităților de învățământ și transformarea acestora în focare de infecție. Considerăm că aceste teste pot fi foarte ușor făcute de către părinți, aceștia urmând să comunice posibilele cazuri de infectare. (…) În cazul în care Guvernul României nu va interveni pentru corectarea anomaliilor din această Instrucțiune, iar asupra cadrelor didactice se vor face presiuni, conform numeroaselor semnale pe care le primim, acestea sunt hotărâte să protesteze”, a transmis preşedinte USLI Gorj, Constantin Huică.

Gorjonline: Primăria Ionești, obligată să recupereze miliarde de la cetățeni! Oamenii trebuie să plătescă debite chiar și de 10.000 de lei fiecare. Autoritatea locală din Ionești este pusă în situația ingrată de a recupera de la cetățenii comunei o sumă de câteva miliarde de lei vechi, stabilită în 2017 de către Camera de Conturi Gorj. Pentru că fosta conducere a primăriei nu a făcut nimic pentru recuperare banilor, neînștiințând populația despre debitele pe care le avea de plătit, Primăria Ionești este obligată, acum, să recupereze, cu orice preț bani. Sumele reprezintă taxe și impozite neachitate de cetățeni. Și fostul primar de Ionești a fost dat în judecată de către primărie.

Comment here