Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Revoltă în rândul minerilor de la Roșia, după moartea unui coleg: ,,Nu se fac revizii la utilaje! Prioritatea sunt Dusterele șefilor!” Angajații Carierei Roșia sunt revoltați, după ce un coleg al lor, Petre Stoian, în vârstă de 50 ani, a murit, marți, după ce s-a răsturnat cu o volă. Acesta deservea utilajul la depozitul de cărbune în haldă, iar în timp ce cobora pe lângă bandă, a derapat și s-a răsturnat, fiind prins în cabină, sub utilaj. Criminaliștii au făcut o expertiză a utilajului, necesară în dosarul penal constituit pentru ucidere din culpă, iar mai multe voci spun că bărbatul a lucrat ani de zile fără ca frânele volei să funcționeze. Oamenii afirmă că e dezastru în carierele miniere, că nu sunt făcute revizii la utilaje, în schimb, fiecare șef are la dispoziție câte un Duster și, de fiecare dată, prioritate la revizii au acestea, iar șefii ,,își lipesc” și autoturismele personale la reparat, în același timp cu mașinile CEO.

Gorjonline: Șefii CEO așteaptă ca planul de restructurare să fie aprobat în decembrie sau ianuarie. Planul este depus de mai multe luni la Comisa Europeană. Prima variantă elaborată de Complexul Energetic Oltenia și de o firmă de consultanță propunea un plan valabil până în 2025. Comsia a respins propunerile companiei și a solicitat refacerea planului de restructurare și decarbonare al CEO, în privința contractelor de vânzare de energie și mai ales legat de sursele de finanțare pentru investițiile noi. Gigel Jianu, membru în directoratului companiei, a declarat că planul de restructurare va fi aprobat în luna decembrie sau cel târziu în luna ianuarie a anului 2022, conform corespondenței purtate cu Comisia Europeană.

Sabotorii: Licitație extrem de importantă, anulată de Complexul Energetic Oltenia. Complexul Energetic Oltenia a fost nevoit să anuleze o licitație extrem de importantă, cea privind „Servicii de consultanță pentru implementarea de parcuri fotovoltaice pe depozitele de zgura si cenușă aferente sucursalelor energetice și pe haldele din cadrul sucursalei miniere”. Motivul anulării este foarte simplu, nicio firmă nu a depus ofertă. Asta deși suma pusă la bătaie este uriașă pentru un astfel de serviciu, și anume 7,5 milioane de lei. Cel mai probabil, strategia consultanților este de a obliga compania din Gorj să crească tariful. Șapte din cele opt parcuri fotovoltaice pe care le are în plan Complexul Energetic Oltenia vor fi realizate în Gorj, iar celălalt în Dolj.

Pandurul: Porci morți de pestă porcină, aruncați pe malul Jiului. Nouă focare de pestă porcină sunt active la această oră în județul Gorj. Crescătorii de animale speră ca numărul să nu crească înainte de Crăciun, când este tradiția de sacrificare a porcilor. Cel mai recent focar a fost depistat într-o gospodărie din Târgu Jiu. Robert Spînu, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare Gorj, a declarat că cinci dintre focare sunt într-o singură comună. “La această oră evoluează în Gorj un număr de nouă focare de pestă porcină, în cinci localități. În Roșia de Amaradia avem cinci focare, iar în Slivilești, Bîlteni, Târgu Jiu și Turcinești câte un focar”, a spus Spînu. Focarul din Turcinești a fost sesizat de un localnic, care a anunțat autoritățile că a văzut două suine moarte, aruncate pe malul Jiului.

Comment here